HK sætter fokus på hørehandicap på arbejdspladsen

Undskyld, hvad sagde du? Hos fagforeningen HK er det knap hver 10. af medlemmerne, der oplever problemer med hørelsen, hvad enten man selv er klar over det eller ej. Og det tærer hårdt på energien, fordi man hele tiden skal kæmpe med at opfange det, der bliver sagt.

Tekst: Mette Bertelsen
Foto: Pixabay

Hvordan er det at være på en arbejdsplads, hvor man kun kan høre omtrent halvdelen af det, kollegerne siger? Og er det pinligt at man ikke opfatter det hele?

– Det er en svær balance, for skal jeg forsøge at være social, eller skal jeg bevare mit energiniveau og trække mig væk fra fællesskabet? Det kan være en vanskelig beslutning, og jeg kan let komme til at føle mig isoleret, fortæller bl.a. Ditte Brøns, der har et hørehandicap, til fagforenngen HK.

HK har netop sat fokus på deres medlemmer med et hørehandicap. For en undersøgelse, som de lige har udgivet, viser, at knap 10% af deres medlemmer har et hørehandicap – erkendt og uerkendt.

Knap hver 10. af alle HK/Privat-medlemmer oplever, at deres hørelse har negativ indflydelse på deres arbejdsdag. 22 procent svarer, at det af og til sker, at de ikke har forstået det hele af en samtale på deres arbejdsplads, fordi de ikke kunne høre alt, der blev sagt.

Det tærer især på den sociale del. Fordi man bruger så meget krudt på at opfange alt det sagte, og fordi risikoen for at misforstå kollegerne er stor. Og har man et hørehandicap, som er et meget usynligt handicap, kan man risikere, at kollegerne mener at “man bare skal tage sig sammen”.

LÆS HK’S TEMA

Høretema: Undskyld, hvad sagde du?

Dårlig hørelse gør det er svært at være en del af fællesskabet

Det er pinligt at høre dårligt