Colin Allen træder af som international handicapleder

I løbet af de seneste to år har den globale handicaporganisation, IDA, haft en døv formand og talsperson. Ved udgangen af denne måned stopper australske Colin Allin og overlader roret til latinamerikanske Ana Lucia Arrelano, der repræsenterer Down’s Syndrome.

Tekst: Mette Bertelsen
Foto: World Federation of the Deaf

Ved slutningen af denne måned vil australske Colin Allen, der er døv og formand for World Federation of the Deaf, træde af som formand for IDA (the International Disability Alliance).

IDA er en global organisation, der promoverer rettighederne for verdens mere end en milliard mennesker med handicap. World Federation of the Deaf har tilbage i 1999 været med til at etablere organisationen, og Colin Allen har været den anden døve person i historien, der har bestridt formandsposten og dermed rollen som international talsmand for mennesker med handicap.

Han overlod for et par uger siden, til 2018-generalforsamlingen, der blev afholdt i Quito, Eucador, roret til Ana Lucia Arellano, der repræsenterer handicapgruppen “Down’s Syndrome” som mor til et barn med Down’s Syndrom. Hun er også formand for RIADIS (The Latin American Network of Non-Governmental Organizations of Persons with Disabilities and their Families).

Skiftet sker mellem den 30. juni og 1. juli 2018.

Mere om IDA

http://www.internationaldisabilityalliance.org/

Colin Allen og Ana Lucia Arrelano