Jubel over dansk deltagelse i VM i håndbold for døve

Det danske døve damelandshold i håndbold skal til VM til sommer i Brasillien. To års hårdt arbejde har båret frugt, og pigerne er mere end almindeligt begejstrede. For at sikre dækning af udgifterne er holdet nu gået i gang med en støtteindsamling, og du kan hjælpe dem på vejen til Brasilien.

Tekst: Mette Bertelsen
Foto: Holdfoto

Nu er det helt officielt, at der afholdes World Deaf Women Handball Championships i Brasillien d. 12-22 juli i år. Kravet var at der skulle være mindst fem lande tilmeldt, og i skrivende stund er der indtil videre seks, måske syv lande, tilmeldt. Det er Danmark, Tyrkiet, Brasilien, Ecuador, Uruguay, Elfenbenskysten og måske Rusland.

Meget spændt trup

Katrine Abildgaard er en af spillerne, og hun er ellevild over, at de endelig skal afsted og får mulighed for at vise, hvad Danmark kan:

– Vi var allerede klar til Deaflymcips i Tyrkiet, men desværre blev det meldt ud, at der ikke var nok tilmeldte til at damehåndbold kunne blive gennemført. Det var en kæmpe skuffelse for holdet, og derfor er det en kæmpe glæde for os, at vi skal spille VM i Brasilien og møde spændende modstandere. Vi glæder os meget til at møde de andre landes håndboldhold både på banen, men bestemt også udenfor banen. Vi håber at vi kan få gode dage sammen med vores modstandere og på den måde blive klogere på hinandens kultur og livsforhold. Det bliver en oplevelse for livet.

Benhård fokus på træning

Også landstræner Helle Brixen glæder sig, fortæller hun til Dansk Døve-Idrætsforbund. Hun beskriver den nyligt udtagne danske trup som håndboldintelligente, viljestærke og unge upcomming talenter.

– Vi er så klar til endelig at deltage i et officielt mesterskab. Spillerne har trænet benhårdt ude i deres klubber og mange af dem fortsætter heldigvis med sommertræningen helt frem til juli måned, de resterende kan hjemmetræne for sig selv. Vi har stadig lidt tid at gøre med inden VM, og den skal vi bruge til at ligge flere lag på vores spil samt at blive endnu skarpere til de systemer vi har trænet de sidste par år, udtaler træneren.

Damehåndbold for døve blev genoplivet i starten af 2016 efter 15 års pause, og siden da har holdet arbejdet hårdt på at blive bedre og klar til internationale turneringer.

HER ER TRUPPEN

Tanja Sørensen (DAN)
Jeanette Bille (DAN)
Trine Kappendrup (VIKING)
Rikke Hansen (VIKING)
Anni Villadsen (DØVANIA)
Maia D Ingerslev (VIKING)
Louise Thystrup (DØVANIA)
Louise Karup (DØVANIA)
Katrine Brixen (DAN)
Katrine Nieman Abildgaard (DØVANIA)
Malene Møller Huscher (afventer klub og spilletilladelse)

HJÆLP DAMELANDSHOLDET AFSTED

Truppen har brug for hver og en krone for at kunne komme til VM i Brasilien. Alle størrelser af donationer vil blive taget imod med kyshånd.

https://www.sponsor.me/deafsport