Internationale tolkestuderende samles i København

Fantastisk vejr og en hel masse tegnsprogstolkestuderende fra hele Europa. Det er rammerne for den kommende weekend, hvor de danske medlemmer af studenterforeningen ESOSLI (European Student Of Sign Language Interpreting) afholder deres første internationale konference i København.

Tekst: Mette Bertelsen
Foto: ESOSLI 2016, Helsinki

Workshops om tolkefaget, foredrag om hvordan man passer på sig selv, om organisationsarbejde i døveverdenen… og så en fed fest lørdag aften. Det er det, de studerende kan se frem til.

Camilla Amdi som er 3. års tolkestuderende fra København og to andre fra uddannelsen er frivillige arrangører af konferencen, som danskerne har arbejdet på i to år:

– For to år siden var vi 11 tegnsprogstolkestuderende fra Danmark, der deltog ved ESOSLI i Helsinki i Finland. Ved slutningen af konferencen skulle der vælges et nyt værtsland til at afholde ESOSLI i 2018 og her meldte vi studerende fra Danmark ud, at vi ønskede at tage stafetten videre, fortæller Camilla.

Konferencen finder sted på Københavns professionshøjskole og starter i dag, torsdag den 24. maj og slutter på lørdag, den 26 maj. Det er tre dage spækket med tegnsprog på tværs af landegrænser, vidensdeling og fremhævelse af den danske døvekultur.

OM ESOSOLI

ESOSLI afholdes hvert 2. år og i år er det den 4. gang at konferencen afholdes.

ESOSLI Copenhagen på Facebook

ESOSLI website – hvor du kan se programmet