Nyheder og breaking news på tegnsprog

Nu kan du få udvalgte nyheder serveret på dansk tegnsprog af modersmålstalende studieværter. Alle hverdage, hele året rundt. Det bliver til mere end 35 timers ekstra tv på tegnsprog om året, og du vil også få adgang til “breaking news” på tegnsprog, stort set når det sker.

Tekst: Mette Bertelsen
Foto: Døvefilm

DR Ligetil leverer tekster til historier fra Danmark, fra udlandet og fra sportens verden skrevet i et letlæseligt sprog. TEGN nyt er en tegnsprogsversion af historierne fra DR Ligetil.

Også med nyheder fra døves verden
Når der er nyheder fra døves verden, bliver de også bragt. Det kan være nye undersøgelsesresultater, nyheder om tolkesituationen, politiske tiltag, undertekster, ja stort set alt, som fortjener at komme hurtigt ud til alle landets døve.

Breaking News nu tilgængelig for tegnsprogsbrugere
Er der terrorangreb et sted i Europa, er en fra kongehuset død eller udskrives der folketingsvalg, så kan du også følge med. Du er derfor ikke længere nødt til at vente med at se det på Tegnsprogskanalen senere om aftenen.

Leveret af otte modersmålstalende værter
Nyhedsteamet består af 8 værter, som er stærke til formidling, som selvfølgelig er døve – og som, er dygtige til tegnsprog. Sammen med en tolk, som har dansk som modersmål, står de for produktionen; bearbejdelse af nyheder, optagelse, klipning, upload til hjemmeside og speak af programmet.
Nyhedsredaktionen holder åbent alle hverdage klokken 8-16.

HVOR

PÅ nettet
https://www.dr.dk/ligetil/ligetil-paa-tegnsprog

På Tegnsprogskanalen alle hverdage hele året rundt.
Her kan du se de samme nyheder i ét program kl. 18:00. Det bliver 10-15 minutter om dagen.