Beskæftigelsesminister: Vi skal hjælpe flere med handicap i arbejde

Ledigheden er faldet med 700 personer fra januar til februar 2018, viser nye ledighedstal fra Danmarks Statistik. Der er brug for, at alle skal i arbejde – og det er rigtig godt for landets borgere med hørehandicap. For regeringen vil søsætte udspil til at få mennesker med handicap ind på arbejdsmarkedet.

Tekst: Mette Bertelsen
Foto: Les Kaner, regeringen.dk

Ledigheden er faldet i februar 2018. Der var således 700 færre ledige end måneden før, og dermed er ledigheden uændret på 4,1 procent af arbejdsstyrken. Det svarer til en ledighed på 110.800 personer. Det viser den månedlige opgørelse fra Danmarks Statistik.

Ifølge Danmarks Statistik kan det fortsat forventes, at der er lettere øget usikkerhed i såvel ledighedsniveauet som i udviklingen fra måned til måned fra og med juli 2017, hvor datakilderne vedrørende dagpengemodtagerne blev ændret.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger dette om mennesker med handicap i en pressemeddelelse udsendt sidste uge:

– De gode tider er også en mulighed for at få flere mennesker med handicap ind på arbejdsmarkedet. Personer med handicap har værdifulde ressourcer, som de både kan og gerne vil bidrage med på arbejdsmarkedet. I dag arbejder kun fem ud af ti borgere med et handicap. Regeringen vil før sommerferien fremlægge et handicap-udspil. Det er nu, hvor det går godt, at vi skal have endnu flere med.