Oction er klar med en 100 pct. danskudviklet CI

Lydprocessoren Neuro 2, der skulle være en af markedets førende inden for CI-teknologien, er nu klar til lancering, og dermed er den første 100 pct. danskudviklede CI kommet på markedet, fortæller William Demant Holding, der bl.a. står bag Oction, Bernafon og Phonic Ear i en pressemeddelelse.

Tekst: Cathrine Mejdal
Foto: Pixabay

De sidste godkendelser er i hus hos William Demant Holdings’ kirurgiske del, Oction Medical, der gennem det sidste år har testet virksomhedens nye lydprocessor, Neuro 2. Neuro 2 skal erstatte Neuro One, der er udviklet af den franske CI-virksomhed, Neurelec, som William Demant Holding i efteråret 2013 opkøbte, så de kunne få foden inden for CI-markedet.

– Cochlear-implantater er utroligt avanceret teknologi og ingeniørvidenskab. Sidste år lancerede vi det første danske implantat til et cochlear-system, og nu kan jeg stolt konstatere, at vi står klar med Neuro 2 – den første processor udviklet af en dansk virksomhed, siger Jes Olsen, der er administrerende direktør for Oction Medical, i en meddelelse og uddyber:

– Dermed kan en dansk virksomhed nu for første gang tilbyde et fuldt produkt inden for denne komplicerede del af området høresundhed.

 

Neuro 2 er markedets bedste lydprocessor
Jes Olsen,  har ved flere tilfælde, senest ved EUHA-messen i Nürnberg i Tyskland i fjor, sagt at Neuro 2-lydprocessoren er det bedste man kan opdrive på CI-markedet:
– En af fordelene ved systemet er, at Neuro 2 har langt mindre hus bag øret på brugeren end de konkurrerende løsninger kan tilbyde, fremhæver han. Det betyder bl.a. at ørehængeren ikke vil være så synlig som tidligere set, og det vil glæde mange brugere, da den traditionelt er større på CI’en end på høreapparaten, da der er flere komponenter i, og et CI kræver mere batterikraft.

Implantanten kører på Inium Sense-platformen, som er en af de nyeste teknologiplatforme hos Oction, så audiologien får et løft.

Derudover har audiologien fået et løft, idet implantatet kører på Inium Sense-platformen, der er den næstnyeste teknologiplatform hos Oticon, og endelig får brugerne også mulighed for at vælge genopladelige batterier, ligesom tilfældet er med Oticons topprodukt inden for høreapparater, Oticon Opn.

Oction er forsat en lille spiller på CI-markedet
Oction Medical, der i forvejen har lavet benforankrede høreløsninger, gik ind i CI-markedet i 2013, og er derfor stadig en forholdsvis lille spiller blandt giganter som schweiziske-amerikanske Advanced Bionics, australske Cochlear og schweiziske Med-El. Oction Medical har dog utrætteligt arbejdet for at udvikle sine egne produkter, og har med Neuro 2 sikret en fin plads i CI-porteføljen.