Døv 6-årig pige Oscar-nomineret for kortfilmen “The Silent Child”

Maisie Sly er blot 6 år gammel og har allerede vundet international anerkendelse for sin flotte performance som Libby i den britiske kortfilm “The Silent Child”. En anerkendelse, der nu har mundet ud i en oscar-nominering.

Tekst: Cathrine Mejdal
Foto: The International Movie Database

Maisie Sly er ikke blot en dygtig skuespillerinde. Hendes stærke portræt af den døve pige Libby, der må klare sig uden et sprog i hverdagen, har fået kommitteen bag oscar-uddelingen til at pege på kortfilmen “The Silent Child” som en kandidat til den prestigefyldte pris.

Tegnsprog kan gøre en vigtig forskel
Skuespillerinden Rachel Shenton blev inspireret til at skrive manuskriptet til filmen efter at have oplevet sin fars døvhed på nært hold:

– Min far blev pludselig døv et par år inden han døde, og det fik mig til at ville vide mere om det. Jo mere involveret jeg blev, desto lettere blev det for mig at se den formålsløse kamp døve børn blev udsat for – ene og alene på grund af manglende viden om døve.

En statistik chokerede Rachel Shenton så meget, at det fik hende til at sætte sig ned og skrive manuskriptet til det, der blev kortfilmen “The Silent Child”:

– 78 procent af alle døve børn, der integreres i de britiske folkeskoler, får ingen ekstra støtte, fortæller hun og tilføjer:

– Døvhed er et stille handicap; du kan ikke se det og det er ikke livstruende. Så med mindre du på en eller anden måde er blevet berørt af det i løbet af dit liv, vil du ikke engang skænke den en tanke.

Maisie: -Jeg håber, filmen sender et klart signal om, at døve kan alt
Ulig den døve Libby fra kortfilmen, der takket være en opmærksom socialrådgiver, får mulighed for at få støtte i sit skoleforløb og lære britisk tegnsprog, er Maisie Sly opflasket med britisk tegnsprog. Maisies forældre, søskende og størstedelen af familiens omgangskreds er nemlig døve – ligesom Maisie selv også er.

Da Maisie læste om auditionen på Facebook, ville hun gerne prøve – og derfor stod hun pænt i kø sammen med 100 andre børn for at aflægge prøve til filmen “The Silent Child”. Her trak hun tæppet væk under både Rachel Shenton og de øvrige castere, som ikke var i tvivl om, at de havde fundet deres Libby.

Se Maisie Slys reaktion, da hun fik beskeden om oscar-nomineringen i videoen herunder: