Endeligt resultat af DNTM-udbud næsten en måned forsinket

Tolkebrugerne i region Hovedstaden venter stadig på at vide, hvem de kan bruge som leverandører til sociale tolkeopgaver. Det skulle have været annonceret hvilke leverandører der havde en aftale med DNTM tilbage i november, men det endelige resultat bliver pga. en klage først offentliggjort den 22. december, fortæller Tolkemyndigheden.

Tekst: Mette Bertelsen
Foto: Colourbox

Tilbage i oktober annoncerede Den Nationale Tolkemyndighed (DNTM) at der skulle komme en ny udbudsrunde i levering af tegnsprogs- og skrivetolkning.

En leverandør klagede
Det skulle have været offentliggjort tirsdag den 28. november, hvilke tolkeleverandører, der kunne sige ja til at levere sociale tolkeopgaver til døve og hørehæmmede.

Men så var der en leverandør, der sendte en klage over tildelingen af rammeaftaler af tegnsprogstolkning i Region Hovedstaden.

DNTM, hvad er så status nu?

– Vi afventer besked fra Klagenævnet meget snart, og senest d. 22. december, så vi kan indgå alle rammeaftalerne for Region Hovedstaden også. Vores forventning er helt klart, at Klagenævnet afviser klagen, udtaler chef for DNTM, Bo Kragelund og fortsætter:

– Så snart vi får grønt lys fra Klagenævnet for Udbud, lægger vi rammeaftalerne for Region Hovedstaden ind i Tolkeportalen også.

Bestilling af tolke kan påbegyndes
De nye aftaler med leverandørerne gælder fra den 1. januar 2018. Døve og hørehæmmede kan allerede nu begynde at bestille tolke til fra den 1. januar 2018. For alle regioner undtagen region Hovedstaden.

Du kan gå ind på DNTM’s website og se, hvilke tolkeleverandører DNTM har en aftale. Rækkefølgen af leverandører er lige nu tilfældig, men når alle aftaler er på plads (incl Hovedstaden), laver DNTM oversigter over prioriteringerne efter priser for hver regions tre zoner.

Se listen af leverandører
Liste over tolkefirmaer 2018-2019