Breaking: Døvefilm lukker ikke

Finanslovsforhandlingerne er i hus.

Regeringen og Dansk Folkeparti er enige om at videreføre tilskuddet til Døvefilm uændret. Det fremgår af den nye finanslov for 2018, som fredag aften kom på plads. Regeringen vil afsætte 7,1 mio. kr. til Døvefilm i 2018, 7,0 mio. kr. i 2019, 6,8 mio. kr. i 2020 og 6,7 mio. kr. i 2021 og frem.

Der er stor begejstring hos Døvefilm, fortæller institutionsleder Mette Bergqvist:

– Vi er utroligt lettede og ekstremt glade. Det var været en utrolig lang og nervepirrende proces. Jeg synes, der er kæmpestor grund til at rose DDL for deres ihærdige indsats og ikke mindst skal der lyde en stor ros til alle seere som har givet os mental opbakning undervejs.

Især medarbejderne hos Døvefilm får et klap på skulderen fra lederen:

– En særlig tak går til medarbejderne, som har stået urokkeligt sammen med løftet hoved i en svær periode – og det til trods, har leveret i top. Døvefilm, seerne og jeg kan kun være i fantastisk humør, slutter Mette Bergqvist.

Nyheden bliver også modtaget med stor begejstring hos Danske Døves Landsforbund, der har kæmpet hårdt for at bevare Døvefilm ved at tale sagen for politikerne. Landsformand Lars Knudsen takker især Dansk Folkeparti, Enhedslisten og Socialdemokratiet for at bakke op om at bevare det over 50 år gamle produktionsselskab.

Døvefilms medarbejdere var så småt begyndt at afrunde produktionen for 2017, uden at vide hvad der skulle ske næste år. Men nu er der ingen tvivl. Døvefilm fortsætter.

Medarbejderne holder julefrokost næste weekend – og det bliver formentlig den bedste julefrokost længe på redaktionen i Vermundsgade i København.