Bogomtale: Livet som døvblind

Kirsten Malmbak, der er tidligere formand for FDDB (Foreningen Danske Døvblinde), er netop sprunget ud som forfatter til romanen “Livet uden kongesanser”, der handler om livet som døvblind.

Tekst: Cathrine Mejdal
Foto: Saxo

Julen nærmer sig, og hvor der er hjerterum, er der husrum. Savner du noget inspirerende og livsbekræftende læsning, der bekræfter det gode julebudskab, er “Livet uden kongesanser” måske lige den bog, du skal have fingrene i. Forfatteren Kirsten Malmbak, der er født døv, mistede senere i livet også synet på grund af en medfødt sygdom, fortæller med stor indlevelse om et liv med tre sanser.

“Livet uden kongesanser”, der kan købes på Saxo.com, er en personlig og åbenhjertig beretning om et liv uden de to primære sanser, og om at leve livet fuldt ud og med oprejst pande. Bogen er et varmt og positivt tilbageblik på de gode oplevelser og udfordringer, tilværelsen byder på for en døvblind.

Kirsten Malmbak ser i romanen også tilbage på en opvækst som døv i 1950 – 1960’erne og på de senere afgørende øjeblikke i livet, hvor tabet af synet har påvirket hendes livsbane. Her går hun i kødet på kulturpolitiske emner som døvblindes plads – eller mangel på samme – i dagens samfund, og minder alle om at blive ved med at kæmpe for ens rettigheder til et helt liv. Bogen er også en varm og livsbekræftende fortælling om at fokusere på det, som er muligt, frem for de ting, som er uden for rækkevidde.

Produktdetaljer
Sprog: Dansk
Udgivelsesdato: 7. december 2017
Antal sider: 280