Mobilselskabet 3 tilbyder nu fjerntolkeservice på tegnsprog til kunder

I Storbritannien har mobilselskabet 3 netop lanceret en fjerntolkeservice til selskabets døve og hørehæmmede kunder, så de i butikkerne kan få hjælp på tegnsprog.

Tekst: Cathrine Mejdal
Foto: Screenshot

Et partnerskab med den britiske fjerntolkeservice, Sign Solutions, har givet pote for mobilselskabet 3 og det sker til stor glæde for Storbritanniens 9 millioner døve og hørehæmmede borgere. De sidste tre år har 3 nemlig haft et pilotprojekt kørende sammen med Sign Solutions, hvor man på 3’s britiske website kunne tale med kundeservice via webcam, hvor der stod en fjerntolk parat til at tolke for den døve kunde og selskabet 3.

Tegnsprogstolket assistance i udvalgte butikker i UK

Pilotprojektet har vist sig at være en så stor succes, at 3 har udvidet servicen til at inkludere fire udvalgte butikker i Storbritannien: London, Burnley, Cardiff og Liverpool. Her har 3 trænet personale til at tage imod døve kunder og koble en fjerntolk på via selskabets egne tablets, så kunderne og de ansatte kan kommunikere sammen uden sproglige barrierer. På langt sigt vil man udvide servicen til flere byer og butikker i hele Storbritannien.

Se 3’s pressemeddelelse på britisk tegnsprog her:

 

Tilgængelighed for alle
Steven Cocker, der er leder for 3’s britiske afdeling siger:
– Vi vil gerne give vores kunder den bedste oplevelse hos mobilselskabet. Det betyder blandt andet, at vi skal yde den bedste service, så vores kunder får det bedste ud af deres oplevelse hos os. Det inkluderer også tilgængelighed. Vi introducerede for tre år siden vores webbaserede fjerntolkeservice og er rigtig glade for at kunne bygge videre på servicen, så den også fås i butikkerne.

Sean Nicholson er chef for Sign Solutions mener også, at parløbet mellem 3 og Sign Solutions er gavnligt:
– Den webbaserede fjerntolkeservice hos 3 har allerede gjort en synlig forskel for 3’s døve og hørehæmmede kunder, og det er rigtig dejligt, at vi efter endt pilotprojekt kan fortsætte det gode arbejde og tilbyde en større grad af service for alle kunderne – hvad enten de kontakter 3 i en butik eller via web.

 

Ovenstående artikel er en omskrivning af en nyhed bragt på bloggen www.limpingchicken.com