Höjtryk: Vi vil skabe bedre forhold for døve og hørehæmmede

Michael Vestergaard og Bo Meier er to døve iværksættere, som har købt virksomheden Höjtryk på virksomhedsbørsen Saxis. De har valgt at tage springet og få foden under eget bord. Det har Saxis lavet en ganske informativ video ud af.

Tekst: Mette Bertelsen
Foto: Screendump

Både Michael Vestergaard og Bo Meier er i forvejen kendte ansigter i døveverdenen. Michael Vestergaard har i mange år været foreningsaktiv i døveidrætten og kommer fra en stilling som administrationschef hos Wavehouse. Bo Meier er af mange kendt som en af Døvefilms faste skærmtrolde, indtil han for nylig valgte at søge nye veje i sin karriere – blandt andet som ejer af Höjtryk.

Höjtryk er en webshop, der sælger accessories til børn. Kontoret ligger i Glostrup.

Michael Vestergaard og Bo Meier har også en mission. De er begge hørehæmmede og vil gerne gennem deres virksomhed arbejde for, at skabe bedre forhold for døve og hørehæmmede på det danske arbejdsmarked.

For det første ved selv at ansætte hørehæmmede, men også ved at gøre opmærksom på de fordomme og misforståelser der kan være, som gør at andre virksomheder undlader at ansætte døve og hørehæmmede personer.

Det har ikke været helt uden udfordringer, at overtage en virksomhed og skulle omstille sig til at være ejer. Det har været svært at finde finansiering, der har været mange nye opgaver og et stort ansvar.

Det fortæller Bo og Michael mere om i interviewet. I sidste ende er de dog begge glade for at være sprunget ud i det, og har også et par råd til andre, der står og overvejer om det er det rigtige for dem.