RayRay – glad børnemusik med tegnsprog

René Lønborg, der er manden bag RayRay, har netop udgivet musikvideoen ‘Løbe Lege’. Den er RayRays fjerde musikvideo, der ligesom de tre tidligere videoer findes i en tegnsprogsudgave særligt til børn og barnlige sjæle, der oplever musikken med øjnene. RayRays mission er at sprede glæde for alle i sit farverige børneunivers.

Tekst: Mette Bertelsen
Foto: RayRay Musik

René Lønborg, der har kunstnernavnet RayRay, har lige været i Afrika for at optage en musikvideo til sit farverige børneunivers. Det er der kommet denne video ud af. Tegnsprogsperformeren, der blender ind i sit sjove dyrekostume, hedder Ragna Huse.

Vil skabe glæde
René Lønborg, RayRay, har valgt at oversætte sit musikalske univers til tegnsprog, da han gerne vil favne så bredt som muligt. Han mødte hørehæmmede børn i forbindelse med at han arbejdede på Langelinieskolen – hvor der går hørehæmmede børn blandt hørende børn.

– Jeg synes også, at hørehæmmede børn skal have lov til at være en del af mit børneunivers. Der er hørehæmmede børn, som går på skole med børn som hører normalt, eller som har søskende som hører normalt. Hvis de ser dem omkring sig hoppe, danse eller være betaget af musikken og videoerne, har de ikke ligeså stor mulighed for at være med. Men det har de nu! Så tegnsprog er på musikken for at samle familien og skabe glæde for hørehæmmede, slutter René Lønborg smilende.

Flere musikvideoer på tegnsprog
Også RayRays andre musikvideoer er udgivet på tegnsprog. ‘Løbe Lege’ er den fjerde musikvideo med tegnsprog. I forvejen har RayRay indspillet tegnsprogsvideoer til sangene ‘Min usynlige ven’, ‘Lille Spejl’ og ‘Hakuna Matata’.

RayRay på tegnsprog (YouTube):  Se alle RayRays musikvideoer med tegnsprog

Læs mere

http://www.rayraymusik.dk/

RayRay Musik på Facebook