Ramaskrig fra seere landet over: Bevar Døvefilm!

Regeringen har fjernet Døvefilm fra Finansloven, og det har fået seerne til at reagere. Danske Døves Landsforbund har gennem de sidste par uger modtaget en lang række videoer under hashtagget #BevarDøvefilm! og har i morges lanceret en sammenklippet version, der på 1 time er blevet vist mere end 1.500 gange.

Tekst: Cathrine Mejdal
Foto: Colourbox

Titlen ‘BevarDøvefilm’ toner frem på det sorte skærm. Efterfølgende ser man en lang række døve, hørehæmmede og hørende personer fortælle om, hvor vigtigt Døvefilm er for dem – og hvor stor en indflydelse institutionen har haft på deres liv de sidste 49 år.

Finanslovsforslaget sletter det årlige tilskud til Døvefilms produktion
7 millioner. Så mange penge står Døvefilm til at miste, hvis finanslovsforslaget gennemføres uden ændringer. Pengene skal sammen med en række andre nedskæringer på socialområdet bl.a. gå til at sænke bilafgiften og indføre skattelettelser. Ifølge Døvefilms leder, Mette Munk Bergqvist, kan Døvefilm ikke fortsætte uden tilskuddet. I et eksklusivt interview til DR fortæller hun bl.a. at bortfjernelsen betyder, at Døvefilm må lukke og slukke med det samme, da de har forpligtigelser langt ind i 2018 og medarbejdere, der skal have løn.

Julens glade budskab bliver måske en sorgens budskab for Døvefilm
Finanslovsforslaget er stadig til debat og forventes at blive vedtaget i starten af december. Til den tid vil Døvefilms skæbne blive afgjort. I mellemtiden kæmper Danske Døves Landsforbund og døvesamfundet for at få rykket ved politikernes holdning til Døvefilm.