Mark fra Castberggaard: Ny formand for WFDYS

28-årige dansk-new zealandske Mark Berry er netop blevet formand for World Federation of the Deaf Youth Section, en rolle, som han har overtaget fra finske Cecilia Hanhikoski. Mange danskere kender ham fra højskolen Castberggård.

Tekst: Mette Bertelsen
Foto: Privatfoto

Sidste fredag meldte World Federation of the Deaf (WFD) ud, at den finske formand for verdensforbundets ungdomssektion, World Federation of the Deaf Youth Section (WFDYS), Cecilia “Sissi” Hanhikoski, med øjeblikkelig virkning havde valgt at trække sig fra formandsposten, som hun havde siddet på siden 2015.

I stedet indtræder forbundets næstformand, den 28-årige new zealænder Mark Berry på formandsposten. Han skal tegne forbundet udadtil indtil næste valg i 2019.

– Jeg glæder mig til at påtage mig en udfordrende, men også vigtig rolle som formand for WFDYS og dermed fungere som rollemodel for andre unge døve i Oceanien (landene i Stillehavet samt Australien, New Zealand og Ny Guinea, red.)

Det ikke kun i Oceanien, men også i Danmark, at Mark Berry fungerer som rollemodel. Mange unge og yngre danskere kender allerede Mark Berry, idet han siden 2014 har boet i Danmark. Han bor i Vejle og har sin daglige gang som underviser på den internationale linje Frontrunners på Castberggaard.

Han glæder sig til at gå i gang for alvor, og som han slutter af med at sige:

– Politik har været en passion for mig lige siden jeg var ti år gammel.

Mere om Mark

Se Døvefilms portræt af Mark Berry fra lørdag den 23. september 2017