Småtegn skal igen levere fjerntolkning

Når din kalender viser den 1. september, bliver tolkeleverandøren Småtegn, der skal levere fjerntolkning på det sociale område til dig. Det er resultatet af den seneste udbudsrunde i fjerntolkning til døve og hørehæmmede.

Tekst: Mette Bertelsen
Foto: Colourbox

Nyheden har Den Nationale Tolkemyndighed (DNTM) tidligere i dag udmeldt på deres Facebookside, hvor de skriver:

– DNTMs udbud af fjerntolkning, er vundet af Småtegn Aps. Vi fik fire gode tilbud, men Småtegns var bedst. Yderligere info med video kommer meget snart her på siden!!!

Småtegn er allerede kendt af flere tolkebrugere. De har også leveret fjerntolkning fra 2016-2017 (redaktionel opdatering: det var oprindeligt firmaet Tegnkom, der oprindeligt vandt udbuddet, men da Tegnkom gik konkurs i 2016, overtog Småtegn Tegnkoms linjer).

Men i denne periode bliver Småtegn det eneste firma, der leverer fjerntolk på det sociale tolkeområde.

Småtegn har forpligtiget sig til at levere minimum 1 tolk på linjen i minimum 40 timer om ugen, heraf mandag-onsdag fra 8-16, torsdag fra 8-18 og fredag fra 8-14. Det står som et krav i rammeaftalen mellem firmaet og DNTM.

Der vil sidde en eksamineret tegnsprogs- og fjerntolk og tage imod dine opkald. Tolken har tavshedspligt, så du kan være tryg ved vedkommende. Småtegn har i følge deres website fem eksaminerede tegnsprogstolke.

Småtegn vil levere fjerntolkning til dig fra den 1. september 2017 frem til den 31. august 2019. Derefter kan aftalen forlænges med to gange et år.

Du kan fortsat bruge tolkeleverandøren 12K Studio, hvis du har en jobcenterbevilling.