Restaurant Skade har drejet nøglen om

Den hypede og omtalte danske døve-ejede restaurant Skade lukkede brat for nogle uger siden. Baggrunden er en sag, hvor ejerne er blevet anmeldt til kommunen, flere døve har mistet deres arbejde, og en stor gæld er opbygget.

Tekst: Mette Bertelsen
Foto: Restaurant Skade

Flere sultne restaurationsgæster, der gerne ville prøve maden på den danske døve-ejede restaurant Skade i indre by i København, har i løbet af de senere uger måttet gå forgæves.

For restaurant Skade har stort set hele august måned stået lukket og slukket.

Læs også: Ny døve-ejet restaurant på vej

Det varede ikke ret mange måneder fra restaurant Skades åbning til lukning. Nøglerne blev drejet om i slutningen af juli eller starten af august. Alle medarbejdere, kokke, tjenere, medarbejdere mv. er omgående blevet opsagt, og ejerne har brugt ugerne på at få restauranten solgt.

– Vi er kede af på de døve medarbejderes vegne, fortæller Jeppe Vestenaa, der sammen med Jannick Jakobsen, Simon Bak og Anders Gadkjær har lagt mange kræfter i at få restauranten op og køre.

Der ligger en ulykkelig historie bag at restauranten blev lukket så brat. Årsagen er, at der omkring slut-juni eller start-august indkom en anonym anmeldelse til kommunen omkring en eller flere af medarbejdernes tolke-bevillinger.

Restauranten blev endeligt solgt i går, fortæller Jeppe Vestenaa, som i samme ombæring fortæller, kommunen har konstateret, at anmeldelsen ikke har noget hold i virkeligheden. Der har for restaurant Skades vedkommende altså ikke været noget at sætte en finger på.

– Men det har været dråben, der fik bægeret til at flyde over, og det, der gjorde vi opgav projektet. Vi undersøger sammen med vores advokat, om vi kan køre en injuriesag mod anmelderen, oplyser Jeppe Vestenaa.

Ejerne er også ved at planlægge, hvordan deafdrage gæld som de har lånt personligt til restauranten.

Restaurant Skade er blandt andet blevet finansieret af Wavehouse ApS, som ejes af Jeppe Vestenaa og Jannick Jacobsen.

– Det har været ødelæggende for os personligt. Wavehouse kunne ikke få penge tilbage fra restauranten og SKAT ville ikke acceptere gælden.

Wavehouse er i samme ombæring blevet begæret konkurs, bekræfter Jeppe Vestenaa.