Jana Havlová: Ny formand for EUDY

Det bliver en døv tjekkisk jurist, der skal være den næste formand for European Union of the Deaf Youth. Det blev afgjort i forgårs. 25-årige Jana Havlová vil styrke forbundets viden, kommunikation og samarbejde.

Tekst: Mette Bertelsen
Foto: Privatfoto (Facebook)

I forgårs, den 20. august, blev den 25-årige tjekkiske døve jurist Jana Havlová af enige medlemsforbund valgt som den næste formand for European Union of the Deaf Youth (EUDY)s i perioden 2017-2018. Hun erstatter belgiske Timothy Rowies, der gik af ved sidste generalforsamling, uden at der var en anden formandskandidat. Derfor skulle bestyrelsen selv finde og indstille en ny kandidat.

Det blev til den 25-årige jurist, der har en del interessepolitisk erfaring. Ud over i 2015 at have været praktikant i EU-parlamentet hos den døve politiker Helga Stevens, har Jana samlet omkring 8 års erfaring med at arbejde på nationalt og internationalt niveau i f.eks. EUD, EUDY, det tjekkiske ungdomsforbund for døve, og i det tjekkiske institut for menneskerettigheder. Og så er hun i kraft af sin baggrund ret skrap til lovgivning.

– Mit mål med EUDY er at styrke kommunikation og samarbejde indenfor og blandt nationale ungdomsforbund og andre organisationer, og at levere værdifuld viden til unge, at forbedre indholdet på EUDY’s website og ikke mindst at arbejde med jer alle. Sammen kan vi vise hvem vi er, os unge døve mennesker, fortællerJana Havlová i sin introduktion.