Hørehæmmet og til Smukfest? Så er der gratis teleslynge

Phonak gentager succesen fra i fjor og samarbejder med Smukfest om at tilbyde gratis teleslynge til personer med hørenedsættelse.

Tekst: Cathrine Mejdal
Foto: Smukfest/Phonak

På onsdag til søndag går det løs på Smukfest i Skanderborg. Her giver Rasmus Seebach, Ida Corr, Burhan G. og Nik & Jay og mange andre den gas med musikken – og du, der har CI eller høreapparater, kan nu følge med i de lækre og melodiske toner, der stiger op fra scenerne ned til publikummet, for høreapparatvirksomheden Phonak har nemlig stillet virksomhedens teleslynger til rådighed for alle.

Leje af teleslynge på Smukfest
Phonak udlejer teleslynge, der kan bruges til følgende scener: Bøgescenen, Stjernescenen, P3 Teltet og Sherwoodscenen.

Teleslyngerne skal helst bookes på forhånd ved at maile Phonaks kontaktperson, Søren Andersen på mailadressen soren.andersen@phonak.com. Skriv hvornår du vil afhente udstyret og hvor mange dage, du skal bruge det. Slyngerne udleveres fra Billetsalget/Informationen i Sherwood, og du kan godt låne et sæt teleslynge uden at have bestilt på forhånd.

– Vi vil gerne bede alle om at booke den trådløs halsslynge på forhånd, da vi på den måde kan gøre udstyret klar til afhentning og vejlede dig i, hvordan du bruger den bedst muligt. Lån af udstyret er gratis, skriver Phonak på Smukfests website og tilføjer:

– Dog er det dit ansvar at passe på det og levere det tilbage til den aftalte tid.

FAKTA

Hvad er en teleslynge?
En teleslynge består af en (eller flere) mikrofoner, der opfanger lydsignaler. Signalerne forstærkes og sendes ud gennem en ledning, som opfanges af høreapparatets telespole. Teleslyngen kan bruges alle steder – fx i hjemmet foran tv’et eller i undervisningslokalet, hvor underviseren har en mikrofon om halsen. Takket være den trådløse overførsel får alle, der bruger høreapparat eller CI mulighed for at følge med – også i større lokaler som kirker, teatre mv.

For at man kan nyde godt af de fordele, der ligger i en teleslynge, skal høreapparatet eller CI’en dog have telespole.

LÆS MERE

Vejledning til Phonaks teleslynge

Programmet på Smukfest