Appbefaling: Skriv en besked til Siri på iPhone

Med iOS 11-opdateringen, som kommer til efteråret, vil alle iPhone-ejermænd glæde sig over, at man fremover også kan skrive sammen med Siri, iPhonens intelligente personlige assistant.

Tekst: Cathrine Mejdal
Foto: Colourbox

Forrige uge blev der løftet sløret for en del af iOS 11’s mange, mange finurlige egenskaber. En af iOS 11 overraskende interessante funktioner er tilgængelighedsfunktionen, som ganske enkelt hedder ‘Skriv til Siri’. Jep, det er ikke for godt til at være sandt: nu kan man tilgå en interface med tekst, som man kan slå til, så man i stedet for at skulle tale til Siri også kan skrive til hende. Det er især smart, hvis man er snotforkølet og har mistet stemmen, ikke er så vild med at skulle spankulere rundt i det offentlige rum og råbe ud i det blå luft som en sindsforvirret person – eller hvis man ganske enkelt ikke taler så godt.

Funktionen findes allerede via Google’s Asssistant, så mange vil måske sige, at det har været længe undervejs for iPhonen, men nu er det i hvert fald på vej. Med skrive-funktionen kan man hurtigt og diskret spørge og få svar på alskens spørgsmål. Det er klart en bonus – både for døve, hørehæmmede, døvblinde og mange andre personer med og uden handicap.

Funktionen bliver også tilgængelig på efterårets hotte nyhed, macOS High Sierra, som lanceres på iPad og Apples computere.