Omtale: Proud to be Deaf

Der er netop udkommet en ny bog på engelsk for 6-8 årige børn, og som handler om at være døv. Bogen er skrevet af familien Beese, der gerne vil inspirere andre familier.

Tekst: Mette Bertelsen
Foto: Forlaget Wayland

– Vi tog chancen og skrev bogen, fordi der ikke findes nogen børnebøger på markedet, der både handler om at være døv i et positivt lys, og som vi ville være stolte over at have på vores hylde, fortæller Lilli og Nick Beese, der sammen med deres 7-årige datter Ava har skrevet bogen.

– Bogen kan også fungere som en slags døv ven, der guider det døve barn, som måske føler sig alene i en almindelig folkeskole, og som tænker på deres fremtid. Vi håber, at barnet kan føle sig inspireret, særlig og stolt, fortæller forældrene til webmagasinet the Limping Chicken.

Omtale:

Ava er som enhver anden 7-årig pige. Hun elsker at snakke og grine med sine venner, er vild med hunde og elsker at være aktiv. Hun er også døv – og hun er stolt af det. Hun elsker sit døvesamfund, at hun er tosproget, og at hun oplever verden på en anden måde end hørende gør.

I denne bog inviterer hun hørende læsere ind i sit liv, i den måde, hvor teknologien hjælper hende til at navigere rundt i verden, og hun forklarer udbredte misforståelser omkring det at være døv. Hun introducerer læseren til sine døve helte, som har opnået fantastiske ting. Hun fortæller om sine oplevelser i skolen, hvor hun er venner med hørende børn. Og så underviser hun læseren i BSL-håndalfabetet (British Sign Language, red.) og i sætninger på britisk tegnsprog.

LÆS BOGEN

Du kan købe bogen som hardcover, paperback eller elektronisk via. Kindle.

Køb bogen på Amazon