Modkandidat til SDR’s formandspost trækker sig

Sveriges Dövas Riksforbunds (SDR) nuværende forbundsordfører, Henrik Sundqvist, der tidligere på året stillede op som modkandidat til Ola Lundströms kandidatur til forbundsordførerposten i Sveriges Dövas Riksforbund, har nu trukket sit kandidatur tilbage, da han har fået et nyt arbejde som sekretariatsleder hos Stockholms Døveforening (SDF).

Tekst: Cathrine Mejdal
Foto: Screenshot

– Som filmen viser, skal jeg begynde hos Stockholms Døveforening til efteråret. Det indebærer, at jeg trækker mit modkandidatur til forbundsordførerposten tilbage, offentliggjorde Henrik Sundqvist i et facebookopslag i går som et svar på Stockholms Døveforbunds opslåede video, hvor de løftede sløret for, hvem der var blevet ansat som foreningens nye sekretariatsleder.

Ingen let beslutning
– Det har ikke været en let beslutning at tage, da jeg personligt gerne ville være en del af SDR – især efter omorganiseringen, da jeg tror på de forandringer, forbundet har været igennem. Forbundet har også en spændende handlingsprogram, som kongressen vil præsentere nu i weekenden den 16.-18. juni, forklarer Henrik Sundqvist og tilføjer:

– Den største årsag til at jeg bestemte mig for at sige ja til stillingen er, at jeg tidligere har arbejdet for Stockholms Døves Ungdomsforbund som ungdomskonsulent i fem år, og været meget aktiv hos Stockholms Døveforening som bestyrelsesmedlem samt altid har villet arbejde hos dem. Den mulighed er så kommet, og jeg føler, at jeg må sige ja tak.

Ny modkandidat stiller op
Selv om Henrik Sundqvist har trukket sit modkandidatur tilbage, bliver der alligevel valgkamp for kandidaten Ola Lundström, da SVT i går også løftede sløret for, at Lars Lorentzon fra Örebro har bestemt sig for at stille op. Hans begrundelse for at stille op lyder bl.a. på, at SDR ikke gør nok for at synliggøre sig over for politikerne.

Se SVT’s interview med Lars Lorentzon her

Opbakningen fra omgivelserne har betydet alt
Henrik Sundqvist slutter af med at rette et tak til alle, der har støttet ham:
– Jeg vil gerne takke jer alle, som troede og bakkede mig op gennem årene og især her i foråret, da jeg mod valgkomitéens anbefaling valgte at stille op som modkandidat til forbundsordførerposten.

Se videoen fra SDF, hvor Henrik præsenteres som den nye sekretariatsleder her.