Døv jazzmusiker imponerer så det batter i America’s Got Talent

29-årige Mandy Harvey, der mistede hørelsen som 19-årig grundet en bindevævsfejl, har vundet en stjerne hos den nidkære talentjæger Simon Cowell og jazzet sig til næste runde på talentshowet America’s Got Talent.

Tekst: Cathrine Mejdal
Foto: Skærmbillede

– Det er utroligt. Jeg mener… jeg har været dommer i lang tid. Men det var noget af det bedste, jeg har set og hørt, udbrød Simon Cowell begejstret, da han gik op på scenen for at give Mandy Harvey en varm modtagelse efter at hun blev stemt direkte til finalen af ham og hans meddommere.

Født med en sangske i munden
Mandy Harvey har sunget siden hun var knap fire år gammel og deltaget i diverse musikturneringer og blev stemt som ‘Bedste kvindelige vokalist’, da hun gik ud af high school i 2006. Hun blev optaget på et musikalsk universitet, men droppede ud efter et år, da hun pludselig mistede næsten al hørelsen på begge ører (110 dB). Hun tog hjem til sine forældre og valgte at fokusere på en læreruddannelse og kurser i amerikansk tegnsprog på den lokale universitet. I dag fungerer den inspirerende Mandy Harvey som ambassadør for organisationerne ‘No Barriers USA’ og ‘Invisible Disabilities Association’ i USA, og hendes mission er at inspirere og støtte andre med samme usynlige handicap til at bryde gennem barrierne.

Hørenedsættelsen satte ikke en stopper for sangen
Som følge af høretabet valgte Mandy Harvey at stoppe med at synge – men guitarspillet forsatte hun dog med, og faderen opfordrede hende til at indspille en sang. Tøvende forsøgte Mandy Harvey at synge og det gik hurtigt op for hende, at hun godt kunne synge og følge rytmen ved hjælp af vibrationer og visuelle signaler. Det gav hende modet på at udgive et par sange: Smile (2009), After You’re Gone (2010) og All of Me (2014). Successen drev hende til at deltage i America’s Got Talent, hvor talentjægeren Simon Cowell fik sendt hende videre til næste runde.

Se Mandy Hardy’s performance her (tekstet på engelsk.