Ny døve-ejet restaurant på vej

Rygterne har summet gennem længere tid, og nu er det bekræftet: I næste uge slår en ny gourmetrestaurant dørene op i indre by i København. Navnet på restauranten er Skade, og teamet bag, ejerne, chefkokkene og medarbejderne består overvejende af døve.

Foto: Restaurant Skade

Den 9. maj åbner en ny restaurant i indre by i København. Og det er ikke en hvilken som helst restaurant. Kvartetten, der står bag, Anders Gadkjær, Jeppe Vestenaa, Jannick Jakobsen og Simon Bak er ikke blot alle fire døve, men kan nu bryste sig af titlerne som restauratører.

Gourmet med nordisk islæt

Restaurant Skade bliver en mindre restaurant med mad af god, nordisk kvalitet og lavet med masser af kærlighed. Indretningen er udført af Nina Bruun, en dansk arkitekt, og interioret er fra det danske brand Muuto. Der bliver plads til omkring 40 spisende gæster, og maden er gourmet, fortæller Anders Gadkjær, der er primus motor på at få restauranten op og køre.

Du kan vælge mellem tre eller fem retter, og restauranten anbefaler en ølmenu, da den gyldne drik er typisk nordisk. Kan du ikke undvære de hellige druer, kan du også bestille en vinmenu. På kortet kan du finde retter som dansk blæksprutte med broccolipuré, glaserede agurker og persilleolie, confiteret svinebryst med grillede løg, fennikel, jordskokkepuré og baconsauce samt f.eks. mjød-gratin med sauce af mørkt øl og maltgrene til dessert.

Skal tiltrække den kvalitetsbevidste gæst

Rundt omkring i verden findes der såkaldte døve- og tegnsprogsrestauranter. Men det er ikke det koncept, de fire restauratører er gået efter, fastslår Anders Gadkjær.

Restauranten vil derimod gerne tiltrække segmentet af livsnydere, der går ud for at spise lækker mad – vellavet af dygtige kokke, der i øvrigt selv er døve.

Når restauranten går i drift, vil tøjlerne blive overladt til den prisvindende islandske kok, Unnur Petursdottír og den danske kok, Magnus Madsen. Sammen vil de tegne restaurant Skades interessante, kulinariske profil.

Drevet af selvstændighed

Restaurantens navn er udvalgt til restauranten af en ph.D. i nordisk mytologi. Skade er navnet på jagtens gudinde, hun er en gudinde af jætteslægt. Skade går ikke op i andres tanker eller normer. Hendes selvstændighed og intuition driver hende. Disse træk repræsenterer holdet bag restauranten – som på ingen måde lader sig bremse af at være døve.

ÅBNING: Restaurant Skade har første åbningsdag tirsdag den 9. maj 2017.

HVOR: Rosengården 12, 1174 København K. (tæt på Nørreport Station)

FØLG SKADE PÅ INSTAGRAM: https://www.instagram.com/restaurantskade/