Kortfilm: At være døv behøver ikke være en begrænsning

Tre gymnasieelever fra Rosborg Gymnasium & HF i Vejle har som en del af deres mediefagsprojekt lavet en kortfilm, et fint lille portræt af deres kammerat, Tishan Sriganesamoorthy, der er døv og som bruger CI.

Tekst: Mette Bertelsen
Foto: Screendump fra film

Hovedpersonen, Thishan, går i 2.g får hjælp til at høre og tale via. sine avancerede høreapparater, og så bruger han tolk i undervisningen. Når han har fri, kan han godt lide boksetræning – og her ryger CI’erne af, så han kan slappe af og bedre koncentre sig.

– Da vi alle kendte Thishan og syntes at han havde en spændende historie, besluttede vi os for at lave vores korte dokumentarfilm om ham, fortæller Jonas Kragh, der er en af de tre unge instruktører.

– På trods af sit handikap formår han altid at skabe glæde omkring sig og være involveret i så mange ting. Som der også bliver sagt i videoen, så er Thishan en person alle kender, og kun for positive ting. Vi er imponerede over at han kan have overskud til alt det, når vi andre tænker over hvor meget energi det må tage at være døv.

Se filmen: