Få svære ord på borger.dk læst op på tegnsprog

I går kunne Digitaliseringsstyrelsen afsløre, at der netop er blevet lanceret en ny tilgængelighedsløsning til de danskere, der har svært ved at læse danske ord, fordi deres førstesprog er tegnsprog.

Tekst: Mette Bertelsen
Foto: Screenshot

Er dansk svært, fordi dit første sprog er dansk tegnsprog? Skal du selv finde informationerne på borger.dk? Så er det en god nyhed for dig, at de svære ord bliver læst op på tegnsprog i en ny beta-udgave på Borger.dk, fortæller Digitaliseringsstyrelsen.

Du slår løsningen til og fra ved at trykke ”Slå tegnsprogstolkning til/fra” nederst på siderne på borger.dk. Så bliver alle de ord, der er tilgængelige på dansk tegnsprog, markeret med gult, og du kan klikke på dem, så kommer der en skærm frem med ordet på dansk tegnsprog. Løsningen virker også på din mobil.

Løsningen er også interessant for dig, der gerne vil se, hvordan man siger de mange forskellige ord på dansk tegnsprog.

Database med 13.000 ord og vendinger

Der er 13.000 ord og vendinger, der er videofilmet i en tegnsprogsversion og lagt i en database. Ordene er efterfølgende blevet kvalitetssikret af konsulenter fra døveverdenen og tegnsprogstolke.

PRØV LØSNINGEN

www.borger.dk

Løsningen er blevet til på baggrund af et projekt, der har varet de seneste par år. Digitaliseringsstyrelsen deltager i styregruppen for projektet, der ledes af Center for Døvblindhed og Høretab i Aalborg. Projektet åbner op for, at andre andre offentlige hjemmesider også kan også bruge løsningen.

Læs mere om projektet på www.adgangmedtegn.dk.