Bloganmeldelse: Seek the World

Du kan slet ikke undgå at blive stærkt inspireret af den dygtige amerikaner Calvin Youngs “Seek the World”, hvor omdrejningspunktet er ham selv: En frisk døv fyr, der rejser verden rundt og lever af det, og han lader intet bremse sine eventyr. Vi garanterer flot, flot indhold.

Tekst: Mette Bertelsen
Fotos: Calvin Young / Seek the World

Den gennemsnitlige amerikaner går ikke specielt op i hvad der sker i resten af verden. Mange amerikanere ejer ikke engang et pas, men nøjes med at rejse indenfor landets grænser. Men den døve amerikaner, Calvin Young, fra millionbyen Austin i cowboystaten Texas – the Lonely Star State – er lige præcis det modsatte: Han elsker verden!

Og ikke kun det; Calvin Young har også altid elsket at fortælle historier. Og at filme og redigere. Det er en vinderkombination, når man tilmed er eventyrlysten og hardcore til sociale medier. Kombinationen er mundet ud i bloggen “Seek the World“, hvor Calvin Young deler sine smukke rejseoplevelser med resten af verden.

Den mission, han går målrettet efter, er at inspirere andre døve og hørehæmmede til at tage mod til sig og møde verden – i al dens pragt og vælde! Det behøver som døv ikke være hverken svært eller skræmmende at drage ud mod de åbne vidder, og det beviser den unge amerikaner igen og igen. Han har stor glæde af sit internationale netværk af døve følgere, og det har gjort det nemt for ham at møde rigtig mange nye mennesker hele verden over. Alt det dokumenterer han flittigt på sociale medier.

Der er ingen tvivl om, at Calvin Young er et internetfænomen. Med over 100.000 følgere fra hele verden når han ud til et stort publikum på Facebook, og ikke kun det, han er også til stede på bl.a. Instagram og YouTube.

På hans mange kanaler deler han historier fra sine rejser, tips og idéer, og ikke mindst sine fantastisk flotte billeder og videoer, som han selv skyder og redigerer. Han er til lands, til vands og i luften – og eventyrer-kameraet GoPro er uden tvivl blandt hans mest trofaste rejseledsagere.

Det hele foregår på amerikansk tegnsprog med undertekster, så også hans hørende følgere kan være med. Kunne du tænke dig at blive bedre til amerikansk tegnsprog (ASL) har du chancen, når du følger Calvin Young på sociale medier – og du kan samtidig nyde hans smukke optagelser.

For Calvin Young startede hele eventyret, da han sammen med sin kammerat Mic Dolan rejste til Sydøstasien – Thailand, Vietnam og Cambodja i halvanden måned. Han fik blod på tanden og rejste efterfølgende til Europa med en anden ven, John Hathaway II. I dag rejser han med Justin Perez. Lige nu er han på turne i hele Europa, og han kommer også til Danmark.

I dag har Calvin Young også skabt sig så en stor følgerskare, at han kan få en stor del af udgifterne finansieret af virksomheder, der kan se sig selv i hans brand. Også selv om han taler et visuelt sprog. Derudover sælger han sine flotte billeder og tv-produktioner, han har sin egen merchandise-linje, og sidst, men ikke mindst, lever han også af at formidle kontakt mellem døve rejsende og døve lokale.

Han har i den senere tid udbygget rejsetemaet sin blog med kultur, hvor han i sit møde med hele verdens døve udforsker sprog- og kulturforskelle på tværs af lande. Senest har han sammen med hans mange følgere og mobil/webcamteknologi sam-skabt en “Glædelig Mors dag” video fortalt på 71 tegnsprog, fordelt over 69 lande.

Calvin Young kunne have et godt og trygt liv i Austin, Texas, som er en af USAs mest sprudlende døvesamfund, der huser spændende iværksættervirksomheder som f.eks. the Daily Moth. Men han har i disse år valgt at smage på verden – til glæde for alle os, der sidder hjemme og drømmer om verden.

HER KAN DU FØLGE CALVIN / SEEK THE WORLD

Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | Youtube | SnapChat