Appbefaling: Titan Note tager dine noter for dig

Forestil dig et aggregat, der kan skrive en samtale ned for dig – mens samtalen er i gang. Så ville enhver studerende kunne slå to fluer med et smæk og følge med i en forelæsning og samtidig slippe for skrivekrampe. Døve og hørehæmmede, som ikke har mulighed for at følge med i en samtale, kan bare hive aggregatet frem og vupti – så er man med hele vejen.

Foto: Indiegogo

 

Titan Note er fremtidens notar

Ved hjælp af en avanceret stemmegenkendelse og kunstig intelligens kan Titan Note levere det, den lover på crowdfundingsitet Indiegogo: en Lille Hjælper, som tager dine noter for dig. Det mener teamet bag Titan Note i hvert fald, at den kan, og de har derfor lagt deres opfindelse op på Indiegogo, så konceptet kan få økonomisk støtte fra alle, som mener, at ideen er god. Her tilbyder teamet et eksemplar af Titan Note til halv pris, hvis man bakker op om konceptet på Indiegogo – og første eksemplar forventes at lande på gaden allerede til september 2017. Her havde teamet håbet på at skaffe mindst 35.000 dollars til de første eksemplarer, men det er gået ud over alle forventninger: Det er i skrivende stund lykkes Titan Note at skaffe 951.426 dollars til lanceringen – og der er stadig fem dage tilbage af støtteperioden.

Alle skal have mulighed for både at følge med og tage noter

– Ideen til Titan Note opstod, da jeg gik på universitet og skulle tage en lang række noter samtidig med at jeg forgæves forsøgte at følge med i forelæsningen. Det var frustrerende, fortæller svenske Erik Jansson, der er en af bagmændene bag Titan Note, og tilføjer:

– Jeg troede, at det bøvl med at tage noter ville være et overstået kapitel så snart jeg blev færdiguddannet, men på arbejdet er der jo også møder og workshops, hvor man også står over for at skulle tage noter såvel som at høre efter. Jeg researcherede lidt på nettet og mødte så de andre fra teamet, som havde døjet med det samme problem. Vi var alle enige om, at problemet burde kunne løses på en enkel måde, og efter lidt sparring frem og tilbage og en succesfuld test følte vi os klar på at føre ideen ud i livet via Indiegogo. Det koster jo penge at få produceret den i hobetal, og derfor er Indiegogo et godt sted at starte: man får sponsorer, feedback og idéer til hvordan man kan gøre Titan Note endnu bedre.

– Vi skabte Titan Go så ingen skal vælge mellem at høre efter og at skrive noter. Ved at kunne begge dele bliver man mere produktiv, slutter Erik Jansson af med at sige på Indiegogo.

Titan Note – en investering for døve, hørehæmmede og CI’ere?

Titan Note er en trådløs cylinder, der fylder bare fem centimeter i diameter og tre centimeter i højden og er praktisk talt usynlig. Den bryster sig af at kunne optage og transskribere hele forelæsninger eller interviews med stor præcision – og samtidig differentiere mellem hvem der taler. Nogle minutter efter at optagelsen starter, er live-transskriberingen tilgængelig for læseren via en app. Når interviewet eller forelæsningen slutter, kan du dele transskriberingen eller oversætte den.

Holder Titan Note, hvad det lover, er konceptet genial og en must-have for alle døve, hørehæmmede og CI’ere. Brug den på studiet eller arbejdet – og er du rigtig kreativ, kan den smarte dims sagtens være et smart tilbehør til en familiefest, hvor alle taler hen over hovedet på dig, og du misser dele af samtalerne selv om du kommer anstigende med tegnsprogstolk, høreapparater eller CI. Så kan du altid lige tjekke, hvad det var for en vittighed, du gik glip af, og som fik alle til at revne af grin. Et minus er dog, at du sikkert ikke skal tage den med til nytårsfesten, da den godt kunne gå for at være en bordbombe. En dyr en af slagsen.

Tjek Titan Note ud på Indiegogo – eller se demovideoen nedenunder

Tekniske specifikationer:

Størrelse: 5 x 3 cm
Vægt: 99 gram
Tålt temperatur: -15 grader til 55 grader
Opladningstid: 1,5 timer
Forbindelseslængde (mellem app’en og aggregatet): 10 meter
Batterilevetid: Op til 55 timer
Vandtæthed: IPX5

Medfølgende powerbank:
3800mAh 5 V 2.1A – op til to smarttelefonopladere
+500 genopladninger
Kan oplade smarttelefoner og tabletter
Li – polybatteri
USB: 1 type A port
Beskyttet mod overladning (OCP), overvoltage (OVP) og overtemperatur (OTP).

Højtaler:
Frekvens: 130Hz – 20kHz
3 W audio drive og passiv subwoofer
THD (Total Harmonic Distortion): <0,5%
SNR (Signal to Noise Ratio): >95 dB