Bloganmeldelse: Hvad sagde du?

Mette Leck har i flere år blogget kort og godt om det at have en hørenedsættelse ved at bruge GIFs – korte animationsvideoer – og det har resulteret i en finurlig fortælling om alskens tåkrummende pinligheder, frustrationer, sejre og lattervækkende øjeblikke man oplever, når man er hørehæmmet.

Tekst: Cathrine Mejdal
Foto: Colourbox

Besøg hendes blog på www.hvadsagdedu.dk og få dig et godt grin.

Anmeldelsen kan summeres med tre enkle ord: Jeg elsker det!

Mette Leck, der selv har en hørenedsættelse, brillerer ved at gøre sine fortællinger visuelle og vedkommende for alle, der har en hørenedsættelse – hvad enten man er stokdøv, svært hørehæmmet, lettere hørehæmmet eller CI’er, vil man uvilkårligt trække på smilebåndet, når man ser GIFs som viser et øjebliksbillede fra ens eget liv.

For vi har det alle til fælles, at vi skal tilpasse os samfundets normalthørende befolkning ved hjælp af alle mulige tænkelige værktøjer. Vi skal slå ørene ud, holde øjnene åbne, lytte og mundaflæse og bruge gestusser i vores mere eller mindre vellykkede (mislykkede?) forsøg på at blive del af samfundet.

Bloggen Hvad siger du er en liste over Mette Lecks ’greatest hits’, der er blevet flyttet over fra hendes gamle blog, Leckileaks, som hun nu har lukket ned. Om årsagen fortæller hun på sin blog:

– Det startede som en meget skarptvinklet gif-blog om høreproblematikker, der udkom hver eneste dag, og så blev det til sådan en både-og blog med to indlæg om måneden og et indhold der strittede i alle retninger og en titel, som jeg i begyndelsen synes var fed, men som hænger mig langt ud af halsen nu. Jeg kan godt fortryde, at jeg ikke holdt fast i det stramme koncept med en rendyrket gif-blog, der kun handlede om hørerelaterede emner, for jeg synes egentlig – ligesom det oprindeligt var tænkt – at det fortjener sit helt eget space.

Mette Leck har tilknyttet en Facebookside til den nye blog, og den kan man like og dele på sociale medier:

– Jo flere der liker, jo bredere når budskabet ud, og jeg håber, at I (stadig) har lyst til at støtte op om konceptet og emnet, selvom det ikke er nyt. Og ellers må jeg leve med at være til grin, slutter Mette Leck af med at sige på sin gamle blog.

Gå ind på bloggen eller Facebooksiden og nyd alle de små guldkorn, Mette Leck har strikket sammen, og del løs!

P. S. Har du endnu ikke set Søs Egelind, der sætter sig for at mundaflæse, skal du da give hendes ‘jeg-elsker-botox’-klip en chance her.