Ny amerikansk indholds-platform kritiseret

Man stjæler ikke andres indhold – og slet ikke, hvis man tager penge for det. Det har en ny døve-ejet amerikansk start-up lært på den hårde måde.

Forrige weekend var der nogen kontrovers i det amerikanske døvesamfund omkring en ny start-up ved navn Cinesigns, som tilbyder streaming af kurateret (særligt udvalgt) ASL (amerikansk tegnsprog, red.) indhold – film, videoer, informationsmateriale mv..

Det tegnsproglige nyhedsmedie, the Daily Moth, fortæller, at organisationen ASLized klagede over, at deres indhold var blevet sakset til Cinesigns platform som såkaldt “embedded” indhold.

ASLized fortalte, at de aldrig nogensinde havde talt med Seth Gore fra Cinesigns, og at de heller ikke engang var blevet spurgt om de ville dele deres indhold. De brød sig heller ikke om, at Cinesigns endda tog penge, $2.99 om måneden, for det indhold, de selv havde lagt kræfter i at producere.

Cinesigns blev kraftigt kritiseret for, at brugerne heller ikke kunne se, hvor de havde hentet indholdet fra. Kontroversen er resulteret i, at Cinesigns nu er gratis for brugerne.

Founder Seth G... fortæller om Cinesigns på ASL.

Founder Seth Gore fortæller om Cinesigns på ASL.

Cinesigns eksisterer fortsat og er i følge founder Seth Gore fortsat i en “soft launch” periode, hvor de vil handle efter responsen fra brugere og kunstnere. Bryder man sig ikke om at være at finde på Cinesigns platform, vil indholdet omgående blive fjernet, lover Cinesigns.