Døv golfspiller skriver historie

I torsdags blev der skrevet golfhistorie. Afroamerikaneren Kevin Hall cementerede sit navn i historiebøgerne som den første døve golfspiller i PGA Tour, der er en af de største, professionelle golfturneringer i verden.

Af Kenneth Borg

Det var en anderledes oplevelse for publikum, da den afroamerikanske golfspiller, Kevin Hall, tog hul på Genesis Open på Riviera Country Club i torsdags.

Kevin Hall kan ikke høre når hans jern rammer golfbolden og flyver ud i horisonten, fordi han mistede sin hørelse da han var 2,5 år gammel. Han er døv og taler amerikansk tegnsprog. Han tabte sit hjerte til golfsporten da han var ni år gammel, og han har siden da været en ivrig golfspiller. Han har aldrig ladet sin manglende evne til at høre komme i vejen for hans golfspil. Med sit levende tegnsprog og kridhvide tandpastasmil charmerede han alle til pressemødet, der blev holdt for en uge siden.

– Livet træder på dig nogle gange, men livet giver dig også jordbær, fabulerede Hall, da han bliver spurgt om golfspillet og sin døvhed, og tilføjer: – Du er nødt til at overvinde din frygt og overvinde de forhindringer, du møder, når du spiller golf. Det samme princip gælder livet.

Kevin Hall er den første døve spiller, som deltager i PGA Tour. Han er derudover dette års modtager af Charlie Sifford Memorial Exemption, en golfpris som gives til enestående golfspillere, der tilhører en minoritetsgruppe. Charlie Sifford var den første afroamerikaner, som deltog i PGA Tour, og han endte da også med at vinde Genesis Open i 1969.

Om prisen siger Kevin Hall:

– Det er en ære at modtage sådan en formidabel pris. Det er blevet skrevet en masse historie i PGA Tour og på netop denne bane, som bl.a. Tiger (Woods, red) og så mange andre golfspillere, har spillet på.

Tiger Woods delte et par tips med Kevin Hall
I 1999 mødete Kevin Hall sin store idol, Tiger Woods. Det er ikke et møde der er gået i glemmebogen, og under pressemødet fortæller han:

– Han så mig spille, og gav mig et lille tip om, hvordan jeg skulle køre bolden videre. Da jeg gentog tricket og spillede bolden videre, sagde han: ‘Wow, jeg vil rigtig gerne se dig til PGA Tour en dag’, fortæller Kevin og udbryder med et kæmpe smil: – Her er jeg så!

Kevins mor, Jackie, er nok hans største fan. Hun støtter og hepper på ham hele vejen op ad ranglisten.

– Jeg føler ærefrygt hver gang Kevin er på banen, fortæller Jackie Hall og fortsætter: – Jeg føler ærefrygt over alt det, Kevin gør, fordi han netop ikke lader sin høretab stoppe ham. Han er blevet opdraget til at forstå, der ingen grænser findes for, hvad han kan. De eneste begrænsninger du har, er de begrænsninger du lægger for dig selv, slutter en stolt Jackie Hall.

Kevin Hall forventes at deltage i Genesis Open, og han skal her spille mod nogle af de bedste golfspillere i verden.

Artiklens kildehenvisninger (engelsk)

Døv golfspiller slår alle odds

Døv afroamerikansk golfspiller får golflegat