Gert Badens Mindepris 2016 går til ung ildsjæl

Rikke Hansen fra Vejle modtager Gert Badens Mindepris 2016.

Danske Døves Ungdomsforbund og Dansk Døve-Idrætsforbund var enige om, at prisen skulle gå til Rikke Hansen, som anerkendelse for sit energiske arbejde for Tegnbølgen og unge døve omkring klubben, i DDU og nu det seneste som suppleant for idrætsklubben Viking.

Den 23-årige bogholder fra Vejle var overrasket, men glad over at modtage prisen.

– Det er mig en ære at modtage prisen. Det kom som en rigtig, rigtig stor overraskelse for mig. Jeg havde slet ikke forventet det, men jeg havde ikke kunnet gøre det uden mine trofaste støttere fra Tegnbølgen, Viking og DDU. Det giver mig blod på tanden til at fortsætte, med at gøre det jeg elsker, fortæller Rikke Hansen.

Rikke Hansen har været særdeles aktiv for idrætsklubben Viking i Vejle, hvor hun bor. Her har hun siddet i bestyrelsen som suppleant og været med til at danne rammerne om en fornuftig struktur, og så har hun medvirket til klubbens gode sammenhold.

Ud over at være aktiv i idrætsklubben Viking, er Rikke også aktiv i TegnBølgen, som er en nyoprettet ungdomsklub for døve i Vejle. TegnBølgen vandt sidste år prisen som Årets Ungdomsforening hos Danske Døves Ungdomsforbund, og det var resultatet af Rikke og hendes bestyrelse samt aktivitetsudvalgets store arbejde.

Rikkes næste projekt bliver at få etableret noget julehjælp for døve unge/voksne, fortæller hun.

OM GERT BADENS MINDEPRIS

Gert Baden var en ildsjæl indenfor døveidrætten og ungdomsområdet. Han gik alt for tidligt bort, og efter hans død blev prisen stiftet. Prisen tildeles døve eller hørende, som har gjort sig fortjent gennem at uddanne sig som leder, træner eller instruktør indenfor døveidrætten og ungdomsarbejde – i Gert Badens ånd. Med prisen følger 4.000 kr., og uddeles også til personer, som er nyskabende, visionære og kreative.