Reportage: Gamle og nye håndboldspillere udfordrer hinanden på Castberggaard

Det danske håndlandshold er i gang med forberedelserne til Samsun i 2017. Således skulle herrerne sidste weekend møde det tidligere landshold, som havde deres storhedstid i 90’erne og 00’erne. Det var en kamp, hvor musklerne spillede.

Fotos: Dansk Døve-Idrætsforbund

Sidste weekend blev der afholdt håndboldlandsholdssamling for både dame og herrelandsholdet. En sjælden begivenhed, at både herre- og damehåndboldlandsholdet var samlet på Castberggård.

Castberggaard som base for træningssamlinger

Castberggård er ellers mest kendt som højskolen, hvor mennesker med høretab samles, når der skal holdes familiehøjskole og kurser. Men ud over dette fungerer Castberggård også som fast base for de danske døveatleter, der gør sig klar til Deaflympics i Tyrkiet næste sommer. Med godt otte måneder til at de sætter sig ind i flyet mod det varme Tyrkiet, kan det roligt siges, at der er ved at blive skruet godt og grundigt op for de krav, som de døve atleter skal leve op til.

De seje ældre håndboldherrer

For det danske døvehåndboldlandshold for herrer blev weekenden en ekstra unik oplevelse, idet spillerne fik lov til at møde den tidligere generation af døve håndboldlandsholdspillere, som iklædte sig de samme rød-hvide trøjer for at forsvare de danske farver i 90’erne og i 00’erne. Den ældre generation af døvelandsholdsspillere er bestemt ikke et hold, som man skal kimse af. Her skal det nævnes, at under Deaflympics i 2001 var det danske døvelandshold snublende tæt på at høste medaljer. Men efter at havde slået de mangeårige mestre fra Kroatien blev et par mål og en uafgjort det, der gav de danske herrer en lang næse, hvorefter de måtte sætte sig i flyet hjem mod Danmark.

Heppende tilskuere

Der blev mødt talstærkt op med tilskuere, og hvor der blev bakket op om både det nuværende og det daværende håndboldlandshold. Her kunne tilskuerne fremvise et stort banner til ære for det ældre oldboyslandshold, hvilket også fremgik af deres banner. Et banner som heftigt kom op og blafre, når de ældre spillere lavede mål.

Erfaring og fysik versus hurtighed

For det unge håndboldlandshold var dette en fantastisk mulighed for at se, om de kunne hamle op med den ældre generation af håndboldspillere, der især havde en langt stærkere fysik end det yngre landshold. Dertil blev hurtigheden en af de ting der udgjorde kampens resultat, hvor især kontraløb satte de ældre håndboldspillere af. Men ikke desto mindre havde de ældre spillere en masse es i ærmet, hvoraf deres rutine og erfarenhed hele tiden udgjorde en trussel for det yngre landshold.

Sluttede af med røverhistorier

Da de 3 gange 20 minutter var overstået, stod der 25-12 til det nye landshold på pointtavlen. Efter kampen blev der sluttet af med billeder og røverhistorier fra dengang det gamle landshold selv spillede landskampe.