Futsal-pigernes comeback: Vi er tilbage!

Efter en stor skuffelse sidste år har det danske døve kvindelandshold netop meldt ud, at de vender stærkt tilbage. Det bliver med en ny træner og masser af motivation, fortæller fodboldpigerne.

Fotos: Det danske døve kvindelandsholds Facebookside

Det danske døve kvindelandshold i futsal er netop gået i gang med deres opstart, efter en længere periodes pause. Siden sidst er der sket nogle ændringer. Holdet har blandt andet fået sig en ny hovedtræner. Valget er faldet på Jesper Bang-Madsen, som tidligere var assistenttræner på holdet. Jesper Bang-Madsen er nu trådt til som landstræner. Han overtager posten fra Peter Knudsen.

Stor skuffelse i Thailand

Sidste gang holdet deltog i en international sammenhæng, var sidste års VM i futsal for døve i Bangkok, Thailand. Her måtte danskerne face en skuffende 11. plads i turneringen, efter en ellers lovende start, med en sejr over England på 3-1 i første kamp. Derfra leverede de danske piger ikke op til forhåbningerne i kampen om medaljerne. De endte som nummer 11 ud af 13 deltagende lande. En placering, man normalt ikke har været vant til at se fra det danske kvindelandshold, da de ofte tidligere har været med i front til de internationale turneringer.

12243258_907953255955568_7868046743121807997_n

VM i Bangkok startede ellers lovende med en sejr over England på 3-1.

Ny træner: Det ser godt ud

Nu tyder alt på, at kvinderne har lagt sidste års store skuffelse bag sig. De er klar på oprejsning og ser fremad mod nye mål. Holdet har netop meldt sig til en turnering under SBU (Sjællands Boldspil-Union, red.). Allerede i den første runde, som fandt sted sidste weekend, udmærkede de danske piger sig med en sejr og to uafgjorte kampe – mod de hørende klubber.

LOUD har fået sig en lille snak med Jesper Bang-Madsen, den nye landstræner:

Glæder du dig til at komme i gang som landstræner?

– Helt bestemt. Jeg tror vi kan få det til at blive rigtigt godt. Jeg har en klar fornemmelse af, at pigerne kan flyttes, så vores spil bliver endnu bedre.

På nuværende tidspunkt er I i gang med en turnering under SBU. Hvad er jeres mål her?

– Nu prøver vi at se, hvor vi står i de indledende runder. Det er lidt noget andet at spille mod hørende. Men allerede efter den første runde syntes jeg at det så rigtigt godt ud. Vi er jo i en opbygningsfase, da der ikke er store mesterskaber før i 2018 og 2019. Vores største målsætning er primært, at vi får udviklet og styrket hele holdet – at vi får set hvor vi står, og hvad vores fokusområder skal være.

Har I fået tilgang af nye spillere omkring holdet?

– Vi har fået en af de gamle spillere til at vende tilbage. Men ellers har vi ikke rigtig fået tilgang af nye spillere. Men der er ingen tvivl om at vi har et stort arbejde foran os, for at støve nye spillere op.

13177852_10208343420335706_6347455544263089452_n

Jesper Bang-Madsen er den nye landstræner

Spiller: Super fedt at vende tilbage

LOUD har også fået et par reaktioner fra et par af spillerne på landsholdet. Glæden er bestemt heller ikke til at lægge skjul på blandt pigerne, og Emma Tietze fortæller:

– Jeg synes det er super fedt at komme i gang igen! Der har været en lang, tiltrængt pause, hvor vi har fået tænkt hver for sig. Det er på tide at vende tilbage nu, og genoptage fodbolden – med hinanden, som hold! Jeg har savnet det. Ja, sidste års VM var bestemt en avs’er… men ligesom med så meget andet i livet, er der opture og nedture. Men nu er vi kommet videre, og ser fremad.

Næste store mål bliver EM i Holland

En af holdets mest erfarne spillere, Anni Villadsen, som har været omkring holdet siden start, fortæller:

– Det er egentlig dejligt at komme i gang igen, og med nye folk tilknyttet holdet ser det spændende ud. Vi startede træningen op for en måned siden, hvor vi træner i Havdrup hallen hver fredag fra 20.30-22.00. Vi kunne ikke stille op til NBM (Nordisk Baltisk Mesterskab, red.) da flere af os havde skole og arbejde at passe og ikke bare kunne tage en uges fri.

– Nu sigter vi efter vores næste store mål, som bliver EM i Holland i 2018, slutter Anni Villadsen af.

LÆS MERE

Det danske døve kvindelandshold i fodbold / futsal på Facebook