Chabla: Ny app tilbyder mobil fjerntolkning

Ikke mere ventetid. Nu kan du få tolk gennem mobilen med den nye finske app, Chabla, som er kommet på det danske marked. Dog skal du selv betale per minut.

Den nyligt lancerede finske app, Chabla, tilbyder en service med tegnsprogstolkning over mobilen. En service, der er åben døgnet rundt 24/7/365. Og ikke blot det, Chabla er lanceret med et internationalt sigte fra dag et. Det tillader tegnsprogstolke at arbejde på tværs af tegnsprog- og landegrænser, lokker teamet bag app’en. En ny virkelighed for tolkebranchen?

Danmark er en af Chablas første markeder

App’en Chabla ruller ud i hjemlandet Finland, og de næste lande er Danmark og Frankrig. Teamet bag har lovet, at app’en kører i Danmark fra uge 48.  Lige nu kører Chabla som pilotprojekt, med 50% rabat på priserne. Chabla finansieres gennem brugerbetaling, hvor man som bruger betaler per minut. Efter de tre lande er det planen at tilbyde servicen i Storbritannien og Tyskland.

I Danmark er markedet dog sådan, at døve og hørehæmmede kan få gratis fjerntolkning.

Kendt finsk rapper bag Chabla

Bag Chabla står Marko Vuoriheimo, der også er kendt som den døve rapper Signmark. Hans selskab, Signmark Productions, ejer Chabla, som blev etableret i 2015.

Har du prøvet Chabla?

LOUD vil gerne høre fra danskere, der har prøvet Chabla. Hvis du har det, må du meget gerne kontakte os på redaktion@loud.land så vi kan høre om din oplevelse af app’en.

LÆS MERE

www.chabla.me