Danmark ikke kvalificeret til Deaflympics

FIRENZE: Det danske døveherrelandshold i fodbold kommer ikke med til Deaflympics i Samsun, Tyrkiet, til sommer 2017. Et nederlag på 1-0 til det italienske døvelandshold i lørdags slukkede det sidste håb for danskerne.

Foto: Henrik Kullas, Dansk Døve-Idrætsforbund

Kvalifikationskampen fandt sted i lørdags i Firenze, Italien, hvor 16 spillere, 4 ledere og 2 tolke var afsted. Om holdet fortæller landstræner Per Sørensen til Dansk Døve-Idrætsforbund:

– Vi har arbejdet i mange retninger med holdet, både på det fodboldmæssige plan og så absolut også på det sociale, og det er tydeligt at vi har et hold med et rigtigt godt sammenhold allerede nu. Vi har efterhånden fået et rigtigt stærkt taktisk hold og de er gode til at følge stort set hele det taktiske oplæg. Vi har et hold som står godt på banen og to målmænd som det sidste 1 ½ år er vokset både som mennesker og som målmænd.

Men træningen var ikke nok til at slå italienerne. Danskerne vidste godt, at de ville komme under pres. Italienerne skulle vinde kampen for at blive nummer 2 i puljen. Danskerne derimod kunne klare sig med uafgjort. Men sådan skulle det ikke gå, slutter Per Sørensen:

– Vores spillere spiller en fantastisk flot taktisk kamp. Undervejs redder Lars, vores målmand, et straffe (Lars Laursen blev kampens spiller). Vi har selv nogle gode chancer undervejs i kampen, som vi ikke får afsluttet rigtigt på. Desværre med 5 minutter tilbage af den ordinære tid sover vi et kort øjeblik på et italiensk hjørnespark, og de får scoret på et flot hovedstød.

Med en tabt kamp 1-0 må danskerne dermed også vinke farvel til muligheden for at deltage ved Deaflympics 2017.