Appbefaling: Shazam vs. Musixmatch

Kan du godt lide at høre musik, selv om du ikke fanger alle ordene eller teksterne? Så er der hjælp at hente i app-universet! Her kan du nemlig hente apps, der kan genkende de sange, der spilles. LOUD tester apps’ene Shazam og Musixmatch.

Selv om jeg er døv (med CI’er) hører jeg meget musik, og det sker via. min iPhone.

Ud over Apple Music, plejer jeg at bruge app’en Shazam til at blive inspireret af ny musik og så bruger jeg også Google Play Music. Men for at kunne få fuld glæde af udvalget, forudsætter det, at du har et abonnement på en af disse tjenester. Så jeg hører personligt mest sangene fra mine overspillede cd’er eller de albums, som jeg har downloadet.

Som en døv musikelsker, vil jeg rigtig gerne have undertekster til de sange, jeg hører. Det kan Shazam desværre ikke tilbyde. Men med Shazam kan jeg bruge app’en til hvis der kommer noget musik fra en film, eller hvis der spilles noget i radioen. Sideløbende med at musikken spiller, kan Shazam identificere sangen, således at  jeg derefter kan downloade den ønskede sang, hvis jeg gerne vil have den. Det er ret smart.

sz_header_image

App’en Musixmatch tilbyder de samme funktioner som Shazam, og har endda et meget stort bagkatalog af sangtekster. Jeg testede app’en med en spilleliste med mine nuværende yndlingsnumre, som består af 20 blandede numre, på engelsk, dansk, fransk, i genrerne pop, hip hop, rock, noget fra nutiden og noget som ældre sange. Og Musixmatch kunne finde stort set det hele. Kun 2 ud af 20 sange kunne Musixmatch ikke finde teksten til. App’en har den fordel, at jeg selv kan vælge, om teksten skal kunne læses i sin fulde længde, eller om teksten følger sangen simultant samtidig med at musikken spiller. Den funktion er rigtig fed, når du ikke hører så godt.

Du kan bruge Musixmatch til at koble på Spotify, hvis du abonnerer på den tjeneste. Musixmatch har også en indbygget oversætter. Hvis du feks. ikke er så skarp til fransk eller spansk, har Musixmatch den funktion, at den kan oversætte sangteksten fra fransk til engelsk, så du kan forstå indholdet af den udenlandske sang. Den funktion er jeg ligeledes begejstret for. Men som det ser ud lige nu, er der ikke så mange sange, der direkte er oversat fra et fremmedsprog til dansk. Men det kommer nok.

Som bruger kan du også selv være behjælpelig og sætte teksten ind, hvis Musixmatch ikke lige har teksten til den sang i deres ellers omfangsrige bagkatalog.

Du kan hente app’en til dit Apple TV eller hvis du har en Chromecast, så kan du se og høre det på dit eget tv.

Der findes to apps, som forlængelse af Musixmatch. Den ene app er den essentielle, Musixmatch, og den anden hedder Musixmatch Lyrics Finder. Begge apps findes til IOS og til Android. At downloade Musixmatch koster ganske gratis.

Det kan kun gå for langsomt med at downloade app’en. Brug den! Jeg er fan.

ios_spotify_connect_3

DOWNLOAD APPS’ENE

App Store
Shazam
Musixmatch
Musixmatch Lyrics Finder

Google Play
Shazam
Musixmatch

Eller hent linkene på Musixmatch

OM MUSIXMATCH

Musixmatch er den mest populære sangtekstdestination på mobiler og tilsluttede enheder. Mere end 40 millioner bruger Musixmatch over hele verden for at finde sangtekster. Sangteksterne er noget af det mest søgte på Google, hvor millioner hver måned prøver at finde ordene til deres musik. Siden Muxicmatch blev lanceret i begyndelsen af 2010 har de ændret forbrugernes adfærd ved at tillade brugere at scanne deres musikbibliotek og streame spillelister, så du kan hente tekster via MusixMatch Apps.