To danskere til EM for døve i Brugge

EM i cykling for døve er i fuld gang. Fra dansk side deltager de to cykelryttere Bruno Ottesen og Michael Pausgaard. Idrætsleder Jan Rydicher rapporterer fra det belgiske.

Tekst og fotos: Jan Rydicher

Bruno Ottesen deltager i alle 4 konkurrencer. Hans favorit disciplin er sprint og 120 km. linieløb. Michael Pausgaard satser på pointløb, enkeltstart og linieløb. Martin Lang, der også cykler for Danmark, er ikke med, da han blev skadet i foråret.

Første dag var i mandags. Løbet startede med at alle 33 ryttere skulle køre 200 meter med flyvende start ( ialt 3 omgange)

I går, tirsdag, stillede 32 ryttere til start i mændenes pointløb, som var på 40 km pointløb (120 omgange). Danskerne var spændte på dagens pointløb, da de kun havde trænet få km på banen. I starten af løbet kørte danskerne frisk til. Michael og Bruno forsøgt køre fra feltet, men blev dog ret hurtigt indhentet. Efterhånden som løbet skred frem gjaldt det for danskerne bare om at følge med. Da der var kørt omkring 70 omgange, blev Michael taget ud af løbet, da han var blevet overhalet med 3 omgange.  Bruno holdt stand og kom med til målet som 16.
– Rigtigt godt kørt. Et absolut pænt resultat, fortæller Jan Rydicher.

This slideshow requires JavaScript.

Cykelrytterne har i dag brugt tiden på at flytte fra Brügge til Eeklo, hvor enkeltstarten går i morgen. Danskerne er lige nu ude og prøve ruten efter. Ellers er der dømt opladning både fysisk og psykisk, fortæller Jan Rydicher, der er idrætsleder for cykling hos Dansk Døve-Idrætsforbund.

I morgen køres der 32 km enkeltstart og på lørdag køres der 132 km linieløb med samlet start. Jan Rydicher fortæller:

– Det bliver nok svært for danskerne i morgen. De bedste ryttere kører på specielle enkeltstart cykel, mere aerodynamisk og lettere. Det giver lige et par km mere i hastigheden.

OM EM I CYKLING
33 mænd fra 13 lande og 10 damer fra 6 lande er tilmeldt i eliteklassen.
14 mænd fra 7 lande kører i Masterklassen.

LÆS MERE
http://www.ecdeafcycling2016.be/
http://www.deafsport.dk