Døv russiskfødt surrealist udstiller i Charlottenlund

Frem til den 28. august kan du se døve russiskfødte Alexei Svetlovs barokke kunstunivers med en twist af humor. Værkerne er udstillet i Galerie Knud Grothe i Charlottenlund. Kig forbi til de mest fantastiske malerier, som du også kan købe.

Døve Alexei Svetlov er født i Rusland. Som ganske lille fandt hans forældre ud af, at han havde et blændende kunstnerisk talent, og fik han optaget på en prestigefyldt kunstnerskole. Resten er – som man siger det – historie.

Hverdagsbilleder med et twist
Galerie Knud Grothe viser en helt unik række værker, hvor man oplever den surrealistiske side af Alexeis talenter: her ser man ganske almindelige hverdagsbilleder fra København, Ringkøbing og Vadehavet, der er blevet grotesk overdrevet med luftskibe, der river bygninger op med rode, togstationer, hvor perronen er blevet forvandlet til et hav med sprællende fisk, en gade i København, hvor en mand (Alexei, måske?) i bowlerhat går rundt ved hjælp af små mænd, der sørger for at holde hans træskelet kørende. Kendere af tegneseriekunst vil opdage genklang fra de franske kunstnere Enki Bilal og Moebius (Jean Giraud), som har udgangspunkt i en forunderlig og naturalistisk verden, hvor absurde situationer udspiller sig. I Alexei’s kunst ser man for eksempel luftskibe, der løfter bygninger op i luften.

Se eksempler på Enki Bilals arbejde her
Se eksempler på Moebius’ arbejde her

Døv kunstner og døv kunst
Man fornemmer hurtigt i udstillingen, at hans kunst har udviklet sig i samspil med hans sproglige og kulturelle baggrund som døv. Danske Døves Landsforbund har et maleri med samme tendenser, som man oplever gennem udstillingen, hængende i deres frokoststue. Det var en fødselsdagsgave i anledning af organisationens 80-års fødselsdag i 2015.

Alexeis kunst er klart anderledes og farvet af et spændende liv på farten. Helt siden han flyttede fra Rusland har han været på en utrolig kunstnerisk rejse som har ført ham verden rundt, og inspiration fra Skandinavien, Europa, Rusland, USA og Afrika er malet ind med omhyggelige pennestrøg. I dag bor han i Sverige sammen med sin kone og deres to børn.

Når du ikke udstillingen i Charlottenlund? Fortvivl ej. Alexei Svetlov skal igen udstille i København i anledning af Art Copenhagen, der finder sted den 26. – 28. august. Art Copenhagen er Skandinaviens største kunstudstilling, og hvert år inviteres kunstnere til at vise udvalgte værker ved udstillingen.

Læs mere om Art Copenhagen her

HVOR
Galerie Knud Grothe
Jægersborg Allé 11
2920 Charlottenlund
Besøg Galerie Knud Grothes hjemmeside her for flere oplysninger

HVORNÅR
Udstillingsperiode: 13. august – 28. august 2016
Åbningstider
Hverdage 13-18/19
lørdag: 10-14
søndag: 13-16