Det skal der ske til World Deaf Golf Championships

København er værtsby for det 4. verdensmesterskab i golf for døve. Forberedelserne er i fuld gang og på mandag starter selve turneringen ved Royal Golf Club, der ligger nær Bella Center på Amager. Vejret er dejligt, og de danske arrangører håber på så mange tilskuere som muligt.

Fotos: wdgc2016.com – Mette Bertelsen

I går, fredag, landede de første ud af 106 golfspillere fra 18 lande i Kastrup lufthavn og blev hentet i Volvo biler, da Volvo er en af hovedsponsorerne for arrangementet. Hotel Crowne Plaza Copenhagen Towers danner rammerne for golfspillernes ophold ugen gennem.

Volvo-bil ved receptionen ved hotel Crowne Plaza Copenhagen Towers.

En volvo-udstillingsbil ved receptionen ved hotel Crowne Plaza Copenhagen Towers.

Et hold af omkring 50-60 frivillige har arbejdet som travle arbejdsbier for at gøre klar til at verdensmesterskabet kører som det skal. I forlængelse heraf er der booket omkring 30 tegnsprogstolke, der står klar til at tolke mellem hørende og døve. Som noget helt nyt er flere af tegnsprogstolkene døve, således at der også tolkes i flydende internationale tegn.

Nogle af de mange frivillige tager en slapper inden det hele går løs.

Nogle af de mange frivillige tager en slapper inden det hele går løs.

I dag afholder World Deaf Golf Federation generalforsamling, sideløbende med at golfspillerne fra hele verden er i gang med at træne ude på banen, Royal Golf Club, som ligger tæt på Bella Center metrostation.

I morgen klokken 14:00 er der åbnngsceremoni for verdensmesterskabet, hvor der vil blive afholdt forskellige taler og der er en lille sportslig overraskelse i baghånden – som med garanti vil underholde alle med hang til golf.

På mandag klokken 07:30 slår den første golfer bolden til practice round, der varer helt frem til tidlig aften. Tirsdag går 1. runde i gang, og så går det slag i slag frem til 4. og sidste runde på fredag. Det bliver Dansk Golf Union, der sørger for den praktiske afvikling af turneringen. Resultaterne kan man følge via. live score på Dansk Golf Unions hjemmeside.

Det japanske hold ankom fredag aften.

Det japanske golflandshold ankom fredag aften.

LIVE SCORE
Live score for WGDC2016 på golf.dk

DELTAGERLANDE

Australien, Canada, Danmark, England, Finland, Frankrig, Irland, Tyskland, Japan, Holland, Norge, Rusland, Skotland, Slovakiet, Sydafrika, Sverige, USA og Wales.

ÅBNINGSCEREMONI & TURNERING (ALLE ER VELKOMNE)
Åbningsceremoni: Søndag den 24. juli
Turnering: Mandag-fredag den 25-29. juli
Hvor: Royal Golf Club, Amager

LÆS MERE
Nyheder og nærmere oplysninger omkring turneringen kan findes på engelsk her: www.wdgc2016.com