Bognyhed: “Mordtegn” af Niels Klingenberg

Hvis navnet Niels Klingenberg ikke siger dig noget, så lover vi dig, at efter at du har læst nyheden her, vil du få fat i hans krimibøger til din sommerferielæsning. Forfatterens seneste roman vil nok især vække døve og hørehæmmede og andres interesse, for handlingen i romanen finder nemlig sted på Castberggård, højskole for døve og hørehæmmede.

Forfatteren har engang for mange år siden arbejdet på døveskolen Kastelsvej, hos Den Døvehistoriske Samling, hvor han blandt andet lavede en inventarliste over samlingens bøger, billedmaterialer og antikverede hjælpemidler.

Undervejs havde han også tid til at læse de forskellige værker om døvhed. Han fandt en artikel i en amerikansk døvetidsskrift: ”American Annals of The Deaf and Dumb” stødte her på nogle gamle artikler om en døv sydstatsgentleman ved navn John Jacobus Flournoy.

I midten af 1800-tallet offentliggjorde Flournoy en plan i amerikanske og europæiske aviser. Planen gik ud på, at døve skulle køre ud på prærierne og grundlægge deres egen stat, fordi de var … en nedtrådt klasse ringeagtet af de hørende.

Flere døve dengang var mere end parate til at drage ud og finde et sted de kunne kalde deres eget og hvor de kunne være sammen med andre mennesker af deres egen slags. Men de kom aldrig videre. Idéen blev aldrig rigtig til noget, for den blev latterliggjort af hørende.

Omdrejningspunktet for romanen handler om drømmen om det perfekte samfund, et utopia hos et folkefærd, der føler sig undertrykt og misforstået.

Romanen er en del af Halberg/Levin-serien, men kan læses for sig selv.

OM BOGEN

Titel:
Mordtegn

Forfatter:
Niels Klingenberg

Her kan du købe bogen:
Forlaget Mellemgaard og i boghandlere.

OM FORFATTEREN

Niels Klingenberg (f. 1945) er cand.mag. i dansk og filosofi og har tidligere skrevet BZ-mordene og Sorte Roser. Mordtegn er nummer tre i Levin/Halberg-serien. Derudover har Niels Klingenberg udgivet Butleren og En Protozo.

9788793420991(2)