Landstræner om den danske EM-håndboldfiasko: Vi havnede i en meget svær pulje

EM i håndbold i Berlin sluttede i lørdags med Kroatien som europamestre. Det danske døvelandshold endte som nummer 7 ud af 7 – altså nummer sjok. Men nu vil holdet se fremad mod næste mål, fortæller landstræner Louise Dollaris Karup Mulbjerg.

Tekst: Maja Toft
Foto: A. Schneid

Det har været en svær en at sluge for håndboldherrerne, specielt fordi de kunne have slået et par andre lande – men puljefordelingen ville det anderledes.

Landstræner Louise Dollaris Karup Mulbjerg og assisterende landstræner Bjarke Hal

Landstræner Louise Dollaris Karup Mulbjerg og assisterende landstræner Bjarke Hal

LOUD har fået et par afsluttende ord fra træneren, Louise Dollaris Mulbjerg Karup, der fortæller, at årsagen til fiaskoen var de havnede i en meget svær pulje med stærke håndboldnationer som Tyskland og Rusland. For at komme videre fra dødspuljen, hvilket desværre ikke lykkedes for danske drenge, krævede det, at de sejrede over disse lande.

– Holdet er kede af det, skuffede og frustrerede efter at være havnet på 7. pladsen. Men efter en god snak mellem trænerne og spillerne er vi nu enige om, at vores næste mål bliver Deaflympics (OL for døve, red.) i Tyrkiet i 2017. Her skal vi bestemt ikke blive nummer sjok igen. Vi skulle gerne slutte med minimum en 4. eller 5. plads, fastslår Louise Dollaris Mulbjerg Karup og fortsætter:

– Nu skal vi hjem og fokusere på kondition og fysisk træning for at blive endnu stærkere.

Den anden udfordring for Louise Dollaris Mulbjerg Karup er, at der ikke er ret mange håndboldspillere, at vælge imellem i Danmark. Som land har Danmark kun 5,5 millioner indbyggere sammenlignet med Tyskland, hvor de har 80 millioner. Vi har cirka 4-5000 døve, hvor tyskerne har cirka 80.000 døve.

Louise fortæller, at Dansk Døve-Idrætsforbund vil fortsætte rekrutteringsarbejdet med at kontakte danske håndboldklubber og finde flere spillere som kan spille på den danske døve landshold, slutter hun:

– Der er helt sikkert flere hørehæmmede håndbold spiller derude, som ikke er klar over, at vi og muligheden eksisterer.

Fra nu af skal håndbolddrengene træne endnu mere og holde fokus på næste mål: Deaflympics i Tyrkiet 2017.

KOM PÅ DØVELANDSHOLDET
Er du en døv/hørehæmmet, dygtig håndboldspiller, der kunne være interesseret i at spille på døvelandsholdet?
Læs mere hos Dansk Døve-Idrætsforbund