Nyle DiMarco inviteret til prestigefyldt middagsselskab med Obama

I morgen skal den amerikanske døve model, danser og døvesagsfortaler Nyle DiMarco til middag hos det prestigefyldte White House Correspondent’s Association, hvor Obama også kommer. Den populære rollemodel håber at skabe opmærksomhed om døves rettigheder.

Hvad der startede som en lille kommentar til Washington Post, har nu resulteret i, at Nyle DiMarco nu er blevet inviteret til middag hos White House Correspondent’s Association i Washington D.C. hvor han også bor. Det skriver The Washington Post.

Læs også: Aktuel amerikansk tegnsprogsdebat bunder i historisk konflikt 

Middagsselskabet har VIP-folk fra USA’s medier på gæstelisten – blandt andet de mest prominente aviser og tv-stationer. Det betyder, at der typisk er journalister og tv-stjerner, der kommer, så de kan hilse på f.eks. Obama.

Stjerne med budskab
I kraft af sin nye stjernestatus er DiMarco med. Ikke kun medbringer han glitter og glamour. Med sig bringer han også en politisk dagsorden. Hans fond, Nyle DiMarco Fonden, arbejder med at forbedre vilkårene for tegnsprogsbrugere under 18 år – børn med høretab. Modellen håber at skabe opmærksomhed omkring dette arbejde.

Gallaudet University bliver også repræsenteret
For at styrke sin optræden har han taget en ledsager med sig, Bobbi Cordano. Bobbi Cordano er ligesom Nyle DiMarco også døv. Hun fungerer som den øverste leder for Gallaudet University i Washington D.C. Cordano er den perfekte person at have med, fordi hun leder et universitet, der forsker i døveområdet, og derfor har en hel del viden om området.

Traditionel prestigefyldt middagsselskab
Middagsselskabet finder sted i morgen aften på the Washington Hilton. WHCA dinner er et middagsselskab, der finder sted en gang om året, om aftenen den sidste lørdag i april måned. Det er en Washington D.C. tradition som har eksisteret siden 1920. Den amerikanske præsident og vice-præsident deltager ved disse middage.