Herre-håndbold: Sidste testkamp inden EM i Berlin

Det danske herrehåndboldlandshold spiller næste lørdag deres sidste træningskamp inden turen går til EM i håndbold i Berlin. Landstræneren tror på en dansk EM-podieplads.

Om en lille måneds tid går det løs i Tyskland, hvor EM i håndbold for døve løber af stablen. Inden kufferten kan pakkes, står landsholdet overfor en sidste test. Ørslevkloster IF, der til dagligt gør sig i Serie 1, gæster Castberggård den 16. april 2016. Her vil hallen danne rammerne om landsholdets sidste træningskamp, inden EM bliver skudt i gang.

Vi arbejder på formen
Landstræner, Louise Dollaris Mulbjerg Karup, kan berette om spillere, hvis form er i fremgang.
– Formen på vores spillere er rigtig god, men vi arbejder på at få den endnu bedre. Min holdning er, at vi ikke må tabe en kamp nede til EM, fordi vi ikke var i god nok form, eller at vi taber hovedet pga. træthed. Men taber vi en kamp fordi modstanderen var bedre og vi spillede vores spil, så kan det accepteres, siger landstræneren.

Den eneste på skadelisten er holdets playmaker, Nicklas Kleczewski. Han er ude med en mindre skade. Man håber dog, at han via ro og behandling kan komme sig helt og blive fit for fight til EM.

Dygtige og stærke modstandere
Danmark deltog til det 1. VM i håndbold, det fandt sted i Samsun, Tyrkiet, medio juni 2014. Her blev Danmark nr. 5 ud af 6 lande – hvor kun ét land var uden for Europa. Alligevel går Louise efter top 3 ved EM. Men man skal ikke sætte forventningerne for højt, for som hun siger:
– Vi er oppe mod meget dygtige og stærke lande, som har nogle andre forudsætninger end os. Det vigtigste er, at vi går ind og har fokus på hvad vi kan og spiller vores spil, og ikke har så meget fokus på hvor dygtige de andre hold er, fastslår Louise.

– Jeg har selvfølgelig en forventning om, at der er nogle spillere, som tager ansvar til EM, da de kan gøre en forskel. Den ene er Lars Løvig, som også er vores anfører, og så er det Marc Skou – vores målmand, fortæller Louise og understreger, at hun mener samarbejde er vejen frem, hvis forventninger om en podieplads skal indfries:
– Vi har ikke en back, der kan gå ind og score på må og få og vinde kampen for os. Vi skal vinde kampen gennem samarbejde hele linjen over, fortæller Louise.

Klar til Berlin
– Spillerne glæder sig enormt og man kan mærke at de er stolte og lettede over at DDI og TegnKom Danmark og andre har valgt at støtte dem, så egenbetaling faldt – og det er vi meget ydmyg over for og håber vi kan give noget tilbage via et godt resultat i Berlin, fortæller Louise slutteligt.

Der er arrangeret en bustur fra Københavns Lufthavn til EM i Berlin. 20 fans får mulighed for at rejse med herrelandsholdet til Berlin. Det koster 500 kr. for en returbillet. Man skal dog selv sørge for overnatning i Berlin.

Sidste testkamp: Herrelandsholdet – Ørslevkloster IF
Hvornår: 16. april 2016
Tid: Kl. 14.30
Hvor: Castberggård, Østerskovvej 1, 8722 Hedensted
Entré: Gratis