København: Byliv, caféer og døveforening

Udforsk de myriader af hyggelige kaffebarer rundt omkring på Frederiksberg og Vesterbro. Besøg eventuelt døveforeningen på Nørrebro. Her er Majas bud på en tur i København.

Maja Toft er i døveverdenen kendt fra Døvefilm, hvor hun er tv-tilrettelægger og studievært. Maja bor på Frederiksberg i København, hvor hun også er født og opvokset. Her nyder hun at hænge ud på café sammen med veninderne og bruge tid sammen med sin 3-årige datter Nivi.

Mød Maja her.

Hvor kan en døv turist finde andre døve i København? 

“Prøv at kigge forbi døveforeningen i Brohusgade 17. Det er et stort, flot hus, som døve håndværkere selv har bygget tilbage i 1898, og som stadig er døves ejendom – døveforeningen har eksisteret helt tilbage i 1866. Om formiddagen kan man finde pensionister i Brohusgade, hvor de hænger ud med kaffe og snak. Der er flest aktiviteter i huset om mandagen. Det er nemlig der, at foreningen lægger sine arrangementer, ind i mellem i samarbejde med Absalon Ungdomsklub. Man kan også aflægge Absalon et visit fredag aften, hvor man kan møde unge døve.”

“På 4. sal i huset kan man også finde Danske Døves Landsforbund og på 5. sal ligger Danske Døves Ungdomsforbund. Og så er der Døvania, Københavns døves idrætsforening, de har også adresse i huset”

Hvad kan man gøre for at finde nye døve venner i København?

“Sportsarrangementer er en god måde at møde danske døve på. Prøv at finde nogle events. Som tilflytter vil jeg foreslå, at man melder sig ind i Døvania og møder døve i København gennem sporten. Til træning. Og så kan man jo altid melde sig ud, hvis det ikke er noget for en.”

Er der ellers andet, man kan gøre?

“Mit råd er at bruge Facebook. Søg på begivenheder, arrangementer og events.”

Læs også: Mozzeria

Hvilken bydel  i København er din favorit, og hvorfor?

“Frederiksberg! Jeg er født her, og jeg bor her. De seneste år er der dukket mange flere fede cafeer op ved Gl. Kongevej. Frederiksberg er en af de få områder, hvor butikkerne er deres egne og ikke en del af kæder”

“Jeg er også glad for bydelen Vesterbro. Her finder man en god blanding af mennesker, og hvis man vil møde andre, er det her. Vesterbro er en oase med hippier, tech-typer, smarte, hipstere. Det hele er koncentreret omkring Istedgade og efterhånden også Sdr. Boulevard.”

Hvad ville du vise en turist?

“Jeg vil anbefale at man leje et par by-cykler! Man ser bedst København på cykel. Og ellers vil jeg foreslå, at man springer på en havnebåd ved Nyhavn, for man får alle Københavns bedste seværdigheder fra vand-siden. Den lille Havfrue er mest værd set fra vandet. Jeg ville måske om aftenen kalde mine døve venner sammen, så jeg kunne introducere til danskerne. Døve vil jo gerne møde andre døve!”

Loppemarked_10

Bag Frb. Rådhus er der om sommeren loppemarked. Her elsker Maja at gøre en god handel.

Beskriv en perfekt lørdag for dig i København?

“Jeg ville stå rimelig tidligt op og starte med at spise en rigtig god brunch på Møller & Co i selskab med nogle veninder, eller måske alene med min iPad og masser af aviser og blade. Derefter ville jeg cykle om bagved Frederiksberg Rådhus, hvor der om sommeren er loppemarked. Her finder man en masse fede ting, de har ret god smag her. Man kan gøre et godt kup.”

“Derefter ville jeg trille gennem Vesterbro, og over den nyopførte cykelbro, der fører til Amager. På vejen ville jeg købe en god sandwich og kaffe og spise maden ved Christianshavns Kanal, hvor man kan se på mennesker og både. Derefter vil turen gå til Christiania, der er altid god stemning. Aftensmaden skulle indtages på Spiseloppen, og derefter kunne vi runde af på Curfew med drinks!”

1Fra-gaden

Maja foreslår, at turister, nysgerrige udefrakommende og nye københavnere aflægger Døveforeningen 1866 på Nørrebro et besøg for at få en fornemmelse af døvemiljøet i København.

Majas bedste tips til København
Mad og kaffe:

 • Møller & Co – I den dyre ende, men fantastisk lækker mad
 • Dyrehaven – Super cool sted
 • Café Ipsen – God kaffe, fair priser
 • Kaffe – Istedgade, Vesterbro
 • Cortado – Ja, jeg elsker deres cortado’s!
 • Fabio –  Italiensk mad, god vin, husk kontanter!
 • Copenhagen Street Food – Fed, international stemning, billigt, og folk bliver til drinks!
 • Le Marche – Nørrebro. Medium priser.
 • Spiseloppen – Lækker mad, gode vegetarmuligheder.

Drinks:

 • Stefanshus – Gode øl, døvevenlig betjening
 • Café Viggo – Vesterbro
 • Berlin Bar – Altid god stemning
 • Curfew – Fed betjening, døvevenligt… og deres drinks er to die for!

Afslapning:

 • Amager Strand – Tag bikini’en, vennerne og cyklen og nyd det skønne!
 • Kaffesalonen – Her kan du slænge dig på loungestole ude i vandet
 • Søerne – Gå en dejlig søndagstur rundt om søerne med resten af København
 • Frederiksberg Have – En meget smuk, gammel slotshave, som jeg nyder

Shopping: 

 • Gammel Kongevej – Her er de blandede, fede butikker
 • Istedgade – Lidt mere skørt og spraglet
 • Vesterbrogade – Der er flere gode butikker her
 • Strandvejen – Hvis du er til det lidt dyrere og eksklusive
 • Frederiksberg Centret – Shoppingcentre virker altid